Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Går av etter rasismeskandalen

Krasimir Balakov gir seg som trener for Bulgarias fotballandslag.

TRENER: Krasimir Balakov. REUTERS/Stevo Vasiljevic/File Photo
TRENER: Krasimir Balakov. REUTERS/Stevo Vasiljevic/File Photo Vis mer

Tidligere denne uka gikk Bulgarias fotballpresident av. Nå følger lagets trener, Krasimir Balakov, i hans fotspor, skriver Sky Sports. Avgangen kommer etter at den bulgarske fansen kom med rasistiske tilrop mot flere av England-spillerne i landskampen nasjonene imellom.

Etter kampen ble Balakov intervjuet om hendelsen, men nektet for å ha hørt tilropene. Han nektet også å si unnskyld til England-spillerne inntil UEFA kunne bevise at tilropene hadde funnet sted.

I tillegg til Balakov og fotballpresident Borislav Mihaylov, har hele styret i Det bulgarske fotballforbundet trukket seg.

SE SKANDALESITUASJONEN: Mandag kveld ble EM-kvalifiseringskampen mellom England og Bulgaria stoppet to ganger som følge av rasistiske tilrop fra tribunen. Her kan du se situasjonen. Video med tillatelse: TV2 Vis mer

- Tålmodigheten min er over

Etter kampen krevde Bulgarias statsminister, Boyko Borissov, at fotballpresidenten måtte gå av. Uttalelsen ble møtt av applaus fra England-stjerna Raheem Sterling, som flere ganger har vært gjenstand for rasistiske tilrop de siste åra.

Borissov nektet for at statsministerens uttalelser hadde noe å si for at han ga seg.

- Avgjørelsen min har ingenting å gjøre med at han krevde avgangen min. Tålmodigheten min er over. Vi gjorde det vi skulle angående sikkerheten på stadion. Bulgaria er ikke et rasistisk land, sa fotballpresidenten.

I ettertid har det blitt avslørt at flere av sikkerhetsvaktene på stadion tok av vestene sine og ble med på de rasistiske tilropene mot England-spillerne.

Verst gikk det ut over Tyrone Mings, som fikk sin England-debut denne kvelden.

- Flau

Bulgarsk politi har gått til pågripelse av fire personer mistenkt for å stå bak de rasistiske tilropene på tribunen i kampen mandag. Politiet jobber med å identifisere flere av dem som sto bak.

Ivelin Popov, kaptein på det bulgarske laget, tok raskt avstand fra supporternes handlinger, og sa at han var flau over de rasistiske tilropene fra fansen. Han konfronterte supporterne i pausen for å få slutt på rasismen fra tribunen.

- Dette må stoppe. I Bulgaria har vi Ludogorets med spillere fra hele verden, men jeg har aldri hørt om liknende problemer i serien. Jeg vet ikke hvorfor de gjorde dette, det er mange som holder med engelsk fotball, sa Popov etter kampen.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har startet sin egen etterforskning mot det bulgarske fotballforbundet. Det er også åpnet sak mot det engelske fotballforbundet etter engelske fans forstyrret avviklingen av den bulgarske nasjonalsangen før kampen.

England vant for øvrige EM-kvalifiseringskampen 6-0 og er på god vei mot EM-deltakelse.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media