Går av etter rasismeskandalen

Krasimir Balakov gir seg som trener for Bulgarias fotballandslag.

TRENER: Krasimir Balakov. REUTERS/Stevo Vasiljevic/File Photo
TRENER: Krasimir Balakov. REUTERS/Stevo Vasiljevic/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne uka gikk Bulgarias fotballpresident av. Nå følger lagets trener, Krasimir Balakov, i hans fotspor, skriver Sky Sports. Avgangen kommer etter at den bulgarske fansen kom med rasistiske tilrop mot flere av England-spillerne i landskampen nasjonene imellom.

Etter kampen ble Balakov intervjuet om hendelsen, men nektet for å ha hørt tilropene. Han nektet også å si unnskyld til England-spillerne inntil UEFA kunne bevise at tilropene hadde funnet sted.

I tillegg til Balakov og fotballpresident Borislav Mihaylov, har hele styret i Det bulgarske fotballforbundet trukket seg.

- Tålmodigheten min er over

Etter kampen krevde Bulgarias statsminister, Boyko Borissov, at fotballpresidenten måtte gå av. Uttalelsen ble møtt av applaus fra England-stjerna Raheem Sterling, som flere ganger har vært gjenstand for rasistiske tilrop de siste åra.

Borissov nektet for at statsministerens uttalelser hadde noe å si for at han ga seg.

- Avgjørelsen min har ingenting å gjøre med at han krevde avgangen min. Tålmodigheten min er over. Vi gjorde det vi skulle angående sikkerheten på stadion. Bulgaria er ikke et rasistisk land, sa fotballpresidenten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer