Bjørn Petter Ingebretsen slutter i Strømsgodset

Går av som Godset-trener: - Helsa kommer først

Bjørn Petter Ingebretsen slutter som trener i Strømsgodset av helsemessige årsaker.

GÅR AV: Strømsgodsets trener, Bjørn Petter Ingebretsen, har valgt å trekke seg fra jobben på grunn av helsemessige årsaker. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
GÅR AV: Strømsgodsets trener, Bjørn Petter Ingebretsen, har valgt å trekke seg fra jobben på grunn av helsemessige årsaker. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Bjørn Petter Ingebretsen trekker seg som hovedtrener i Strømsgodset av helsemessige årsaker, opplyser Strømsgodset i en pressemelding. Han er sykemeldt på ubestemt tid og fratrer med umiddelbar virkning.

Avgjørelsen er gjort i samråd med klubblege Erik Dag Knudsen og hans nærmeste familie.

- Denne jobben fører med seg mye stress og press. Den totale belastningen kombinert med tidligere sykdomshistorikk, gjør at jeg har kommet med en sterk anbefaling om å gi seg på medisinsk grunnlag, sier Knudsen.

Assistenttrener Håkon Wibe-Lund skal lede laget i torsdagens kamp mot Vålerenga. Samtidig starter jakten på en ny permanent hovedtrener.

- Lei meg

Ingebretsen har gradvis merket at belastningen ble for stor, og til slutt var den en enkel avgjørelse å ta.

- Nå er jeg først og fremst lei meg, men samtidig lettet. Jeg skulle gjerne fortsatt å bygge videre på det vi har startet, men jeg er nødt til å lytte når jeg får så tydelige signaler fra kroppen. Helsa kommer først. Jeg har dessverre ikke annet valg enn å trekke meg, sier treneren i pressemeldingen.

- Jeg klarer heller ikke å være den beste utgaven av meg selv under disse forholdene, og da er det bedre for både klubben og meg selv at andre slipper til, legger han til.

Ingebretsen forteller at han har slitt med nattesøvnen.

- Jeg har lagt mest press og stress på meg selv. Jeg har hatt et sterkt ønske om at vi som klubb skal snu en lei trend og det har vært mange tanker og lite søvn. Det tærer på over tid. Innad har jeg følt stor støtte og vi har stått veldig samlet. Jeg vil takke alle for god hjelp og støtte, selv om det er noen man jobber tettere sammen med enn andre.

Hjerteinfarkt

Ingebretsen har vært i Strømsgodset i to perioder og til sammen i 14 år. Som trener tok han klubben til seriesølv i 2015 og cupfinale i 2018.

51-åringen fikk et lite hjerteinfarkt sommeren 2016. Han forsøkte å fortsette som trener, men måtte gi seg på grunn av bivirkninger av hjertemedisinen.

Han vendte etter hvert tilbake til klubben som speider og toppspillerutvikler, og tok over trenerroret igjen i fjor etter at Tor Ole Skullerud valgte å trekke seg.

Ingebretsen vil gå over i en annen rolle i klubben når han igjen er friskmeldt.