Går bare for seier

I går var Bjørn Rune Gjelsten nest raskest under fartsprøven før Scandinavian Grand Prix. I dag er det bare en ting som gjelder for finansmannen: Seier på Oslofjorden.

- Jeg er godt fornøyd i dag. Den første runden vi kjørte var nesten optimal, sier Gjelsten. I går var det i en hastighetsøvelse, der det skal kjøres to runder på kortest mulig tid. Deltakerne har tre muligheter til å forbedre tida si. Gjelsten og hans «Spirit of Norway» kjørte en svært bra førsterunde, og ledet lenge. Men på slutten, da de fleste lagene hadde kjørt sine tre runder, gikk «Victory» fra Dubai i tet. Dermed måtte Gjelsten og hans medpilot Steve Curtis utpå igjen. Denne gangen gikk det ikke fullt så bra, og han klarte ikke å slå sin egen tid fra første runde.

Vil vinne

- Vi skiftet propeller andre gangen. Nå i ettertid ser jeg at det kanskje ikke var et riktig valg, sier Gjelsten.

Han føler både båten og formen er på topp, og ser fram til dagens løp.

- Jeg er ikke med for å delta, jeg er med for å vinne, sier finansmannen.

I begynnelsen av juli krasjet Gjelsten i Tyskland. Han fryktet lenge at båten ikke skulle komme i stand til løpet i Arendal for noen uker siden. Det gikk med et nødskrik, men først nå føler han at båten er tilbake i topp stand.

- Vi hadde litt problemer i Arendal. Instrumentbordet var svart, og det var noen andre småting som ikke fungerte. Men nå synes det som om alt virker, sier Gjelsten.

For to år siden vant Gjelsten i Oslo.

- Den gangen hadde vi bare femte beste startspor, så vi ligger definitivt bedre an nå, sier Gjelsten.

Savner Røkke

Selv har han fremdeles stiv nakke og såre ribbein etter krasjet. Men det hindrer ham ikke i å tro på seier i dagens løp.

Han ser på deltakerne på team «Victory» som sine argeste konkurrenter. Men helst ville han hatt Kjell Inge Røkke som konkurrent fremdeles.

- Jeg savner konkurranse fra Røkke. Han er en god båtfører og en tøff konkurrent, sier Gjelsten.

FORT: Båtene kjører i opp til 250 kilometer i timen, og helikoptere med tv-team henger seg på. Gjelsten og hans «Spirit of Norway» vant nesten i går, men endte på en andreplass.