Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Går bedre og bedre for hver skitur

Ny pallplass for Aksel i Beaver Creek.

NY PALLPLASS: Aksel Lund Svindal tok sin andre pallplass på to dager da han ble nummer tre i storslalåm i Beaver Creek.Foto: ARNT E. FOLVIK
NY PALLPLASS: Aksel Lund Svindal tok sin andre pallplass på to dager da han ble nummer tre i storslalåm i Beaver Creek.Foto: ARNT E. FOLVIK Vis mer

|||BEAVER CREEK/OSLO (Dagbladet): Aksel Lund Svindal har hatt en gledelig stigning gjennom helgens verdenscuprenn i Beaver Creek - løypa der han skadet seg stygt for to år siden.

Fredagens årsbeste med sjetteplass i kombinasjonen ble fulgt opp med tredjeplass i gårsdagens utforrenn. Søndag sto han nok en gang på det nederste trinnet på seierspallen i Colorado etter å ha kjørt seg opp fem plasser i finaleomgangen i storslalåm med nest beste omgangstid.

- Nå er jeg veldig «happy» etter to tredjeplasser på to dager. Jeg kjenner at det går bedre og bedre for hver skitur. I annen omgang var det dessuten første gang at jeg ikke kjente noe som helst til skaden i leggen, sier Lund Svindal til Dagbladet.

Han var på ingen måte den eneste nordmannen som kjørte seg opp i finaleomgangen.

Beste omgangstid av Jansrud
Kjetil Jansrud flesket til med beste omgangstid og klatret fra 13. til femteplass. Det er langt fra første gang - nå seinest i åpningsrennet på isbreen i Sölden. Skulle Peer Gynt-alpinisten prestere like gode åpningsomganger, sier det seg selv at 24-åringens drøm om sin første verdenscupseier kan bli en realitet.

- Jeg begynner å bli utålmodig. Jeg vil gjerne vinne snart. Men det er litt sånn jeg er, sier Jansrud til Dagbladet, og sikter til at han som oftest leverer best i annen omgang.

Noe av forklaringen på framgangen i dagens annen omgang kan, både for Jansrud og Lund Svindals del, delvis forklares i justeringer av utstyret i pausen. Begge kjører på samme skimerke, og begge stilte til start i første omgang med nye skipar. Litt for skarpe stålkanter bremset dem begge.

- Jeg var litt misfornøyd etter 1. omgang. Jeg kjørte med litt for skarpe kanter på skiene som tok litt for mye i snøen, forklarer Lund Svindal.

Også Leif Kristian Haugen imponerte i finaleomgangen. Han endte til slutt på en fin, fin 19.-plass etter å ha ligget på en 29.-plass etter første omgang.

Truls Ove Karlsen og Markus Nilsen kjørte ut i første omgang. Karlsen kom aldri til mål, mens Nilsen tråkket seg inn i løypa igjen og fullførte, men var over tolv sekunder bak de beste.

- Ikke overrasket over Janka

Vant gjorde sveitsiske Carlo Janka, som har virket utilnærmelig gjennom hele helgen i VM-løypene fra 1999. Tre seirer av tre mulige er et krystallklart vitnesbyrd på at unggutten har alvorlige intensjoner om å fravriste Lund Svindal verdenscup-kronen denne sesongen.

- Det kan ikke overraske noen at Janka gjør det bra. Han var min «dark horse» til å vinne verdenscupen sammenlagt foran denne sesongen, sier Lund Svindal til Dagbladet.

Farlig blir også Benjamin Raich, som alltid er å regne med i storslalåm. Østerrikeren ble nummer to i dagens renn.

Nå vender verdenscupsirkuset hjem til Europa igjen, og kommende helg er det nye renn i Val d'Isère, og Lund Svindal gleder seg til flere renn og mer treningstid og mindre reisetid.

- Det ser positivt ut, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media