Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Går det dårlig i år, blir det veldig vanskelig å fortsette»

Geir Moen (31) har hatt sin beste sesongstart noensinne. Ikke siden glansperioden for 5-6 år tilbake har han hatt så gode forbredelser, så mye selvtillit og så lett kropp. Moen er sulten på suksess.

GEIR ANDERS MOEN

Født: 26.06.69 i Oslo
Bosted: Oslo
Høyde/vekt: 190 cm/85 kg
Klubb: Moss
Trener: Leif Olav Alnes
Sivil status: Samboer med Cecilie Unnerud, en datter.
Personlige rekorder: 100 m: 10,08 - 200 m: 20,17 - 60 m innendørs: 6,65 - 100 m innendørs: 10,33 - 200 m innendørs: 20,47 - lengde: 7,37
Meritter: EM-gull på 200 m og EM-sølv på 100 m i 1994, verdensmester innendørs på 200 m i 1995
Aktuell: Løper 100 m og 200 meter under europacuplandskampen i 1. divisjon på Nadderud i helga. Løper for OL-plass.

- Jeg er sulten på å få vist meg fram igjen før det er for seint. Jeg må gjøre en god sesong i år. Det er nå eller aldri, sier Geir Moen. Han ønsker å komme tilbake i rampelyset der han var for 5-6 år siden. # - Jeg har fortsatt ikke prestert mitt aller beste, sier Geir.

Mye spiller inn dersom Geir Moen ikke gjør det bra i år. Ikke bare mentalt vil det bli tøft, men alle sponsorkontraktene går ut i år og faren er at de ikke fornyes.

- Går det dårlig i år, blir det veldig vanskelig å fortsette, sier Geir.

Helt feil gren

Etter en fjorårssesong med mye skader og motgang er det en positiv og optimistisk sprinter vi møter.

- Nivået i sprint er jo så vanvittig høyt. Jeg har jo egentlig valgt helt feil gren, gliser Geir.

- Friidrett er vanvittig morsomt når det går bra og forferdelig kjedelig når det går dårlig, påpeker han.

- Akkurat nå er det veldig gøy, men jeg hadde perioder i fjor da jeg ikke så vitsen i å fortsette.

Geir føler han er tilbake der han var da han var på topp. Kanskje en enda bedre utgave både fysisk og teknisk.

God selvtillitt

27. juni i år løp Geir 100 meter på 10.14 i 3,1 sekundmeter medvind. Det var 1,1 sekundmeter for mye til å få løpet godkjent. Men Moen har en god følelse for det han har i vente.

- Forberedelsene har vært gode i år. Jeg er et treningsprodukt som blir bedre med mer trening. Jeg er ikke som naturløpetalentet John Ertzgaard, sier Geir.

- Jeg har fått trent det jeg skal hele sesongen. Det gir god selvtillit.

- Teknisk er jeg i ferd med å bli bedre enn i 1996. Jeg har kommet tilbake til det gode gamle med å løpe «høyere». Forblir jeg skadefri, lover dette bra, sier Geir, som er 3- 4 kilo lettere enn i fjor.

Mindre og en annen type styrketrening er grunnen til at Geir er en lettere utgave i år. Gjennom flere års trening har han kommet opp på et såpass høyt styrkenivå at han rett og slett ikke trenger å trene så mye styrke lenger.

Det har vist seg å være positivt på banen. Han føler seg lettere i kroppen og vektreduksjonen har vært positivt for problemene han har hatt med leggmuskulatur og akillessenene.

En annen grunn til suksessen så langt i år mener Geir er gruppa han trener med.

- Det er en kvalitetsgruppe. Vi er flere gode på trening som pusher hverandre og støtter hverandre.

- Vi har dueller på trening daglig. Da er det kniving fra vi setter føttene i blokka. Vi løper for å vinne. Dermed blir treningene effektive og artige, sier Geir.

Et annet fokus

Fernando Ramirez, John Ertzgaard, Martin Blekkerud og Quincy Douglas trener sammen på toppidrettssenteret med Leif Olav Alnes som trener.

Datteren Kajsa har dessuten bidratt til å holde Geir Moens inspirasjon og humør på topp. Det å bli pappa var i seg selv stort, men også fokuset på idretten bli mer riktig, mener Geir.

- Jeg har helt andre ting å tenke på når jeg ikke er på trening. Tidligere tenkte jeg friidrett omtrent døgnet rundt.

- Nå klarer jeg å koble skikkelig av når jeg ikke trener. Jeg tror det er sunt, sier Geir.

- Og så har jeg vært heldig som har en datter som sover om natta, sier Geir og smiler.

Finaleplass

Geir Moen vil gjerne tukte gutta i verdenstoppen. Han har for lengst innsett at Michael Johnson er i en klasse for seg selv, men øyner en OL-finale i de fjerne.

- Er jeg i god form, pleier jeg å heve meg i konkurranser. En finaleplass i OL er helt klart målet. Løper jeg ned mot min persolige rekord, er det godt mulig, sier Geir.

  • Geir Moen løper 200 meter i E-cupstevnet på Nadderud i helga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling