UTESTENGT? Liverpool-fansen vil kanskje helst slippe å møte Mario Balotelli i kveld, men de må vente på beskjeden om City anker siktelsen av spissen. Uansett står det mye på spill for Liverpool, som ikke har vært på Wembley siden 1996.Foto: SCANPIX/AP/Dave Thompson
UTESTENGT? Liverpool-fansen vil kanskje helst slippe å møte Mario Balotelli i kveld, men de må vente på beskjeden om City anker siktelsen av spissen. Uansett står det mye på spill for Liverpool, som ikke har vært på Wembley siden 1996.Foto: SCANPIX/AP/Dave ThompsonVis mer

- Går det ræva de to neste, er mye av sesongen spolert

Liverpool-fansen tørster etter seier. Men er Balotelli med i kveld?

Se kampen hos Dagbladet kl. 20.45: Liverpool - Manchester City i ligacupens 2. semifinale

(Dagbladet): Liverpool leder 1-0 etter bortemøtet i ligacupsemien mot Manchester City, og før returmøtet i kveld tørster de røde supporterne etter det første Wembley-besøket siden 1996.

Skal det bli en realitet må Roberto Mancinis ligaledere ryddes av veien. Daglig leder i Liverpools norske supporterklubb, Tore Hansen, tror det kan være en liten fordel for de røde at City har andre turneringer de kanskje prioriterer høyere om dagen.

- Det kan kanskje være en fordel, men til syvende og sist: Når du står der i en semifinale betyr det nesten like mye som alt annet å komme seg til finalen, det tror jeg det gjør for City også, sier Hansen til Dagbladet.

Han mener den tradisjonelt nedprioriterte ligacupen nå betyr mye for Kenny Dalglish og co., i en sesong der europacup for lengst er tilbakelagt, og toppkampen i Premier League fortsatt virker et stykke unna.

- Det er klart at det vil være et løft for sesongen med en Wembley-finale, og kanskje en kickstart inn mot den neste om vi skulle vinne. Wembley for første siden 96 - det er symbolsk. Og ikke minst dette med å vinne et trofé, uansett hvordan du snur og vender på det, så er det viktig, sier Hansen.

- Det gjelder å heve seg når det gjelder. Går det ræva med de to neste kampene (Liverpool møter Manchester United i FA-cupen i helga, journ.anm), er mye av sesongen spolert. Dette er to kamper som setter preg på sesongen, sier Liverpool-supporteren.

Fortsatt Balotelli-oppgitte
Det er fortsatt litt i det lyseblå om Manchester City kommer til Anfield med Mario Balotelli i kveld, for klubben venter i det lengste med å offentliggjøre om de anker siktelsen mot den sparkeanklagde spissen eller ikke.

Det er forøvrig noe som fortsatt opptar City-fansen sterkt, også før et ligacupmøte med Liverpool.

- Jeg tror ikke klubben kommer til å anke, så det blir nok litt som med Suarez forrige gang - at vi får vite før kampen at klubben tar straffen og at Balotelli ikke spiller, spår talsmann for Citys norske supportere, Ole Fuglestad, overfor Dagbladet.

- Hva tenker du om måten FA har behandlet Balotelli og denne saken?

- Vel, nå har jeg sett den episoden med Scott Parker vel 28 ganger i reprise, og ja, det ser veldig stygt ut i reprise. Men jeg er fortsatt ikke overbevist om at det ble gjort med forsett, med overlegg. Da er det noe helt annet. Her tror jeg Balotelli blir tatt fordi han har fått et par røde kort fra før. Han har fått et dårlig rykte. Tvilen kommer vanligvis den tiltalte til gode, men her er det motsatt. Fordi det er Balotelli, mener Fuglestad, som også er provosert over Tottenham-manager Harry Redknapps rolle i utestengelsen.

- Redknapp presterer å si to minutter etter kampen at han har sett Balotelli gjøre det samme før. Da vil jeg veldig gjerne få vite hvem han har sparket i hodet tidligere. Jeg har hatt veldig stor respekt for de resultatene Redknapp har oppnådd, men får en veldig flau smak i munnen, og mister litt respekt for Redknapp når han står og forlanger at FA skal gripe inn, sier han.

Supportertalsmannen synes også det er hyklersk av Spurs-sjefen å uttale seg så bombastisk om Mario Balotelli, kort etter at han selv kritiserte Roberto Mancini for å forsøke å påvirke dommeravgjørelser.

- I tillegg mener jeg og mange av City-supporterne at Scott Parker aldri skulle vært på banen i det hele tatt når den hendelsen inntraff, han skulle fått sitt andre gule etter en takling i førsteomgang - det er det heller ingen som fokuserer på, sier Ole Fuglestad.

De beste elleve
Når det gjelder oppgjøret i kveld, tror City-supporteren at det blir en tøff kamp for laget på Anfield, historisk sett en vanskelig arena for de lyseblå.

- 1-1, tipper jeg. Denne cupen betyr nok mest for Liverpool akkurat nå, men vi sier selvfølgelig ikke nei takk til en ekstra tur til Wembley. City har nesten en uke til neste kamp, så jeg vil tro Mancini velger bortimot de beste elleve i kveld, sier Fuglestad.

Liverpool-Hansen spår også en tøff kamp på Anfield, men håper Kenny Dalglish ikke lar seg friste til å omrokere for mye til tross for to begredelige kamper på rad.

- Jeg tror personlig at Liverpool kommer til å reise seg. Jeg blir veldig skuffa hvis det ikke kommer en reaksjon. Det vi har sett siste to kampene ikke representativt for sesongen, jeg tror det fort kan løsne litt nå, sier Tore Hansen til Dagbladet.

- Hva betyr mest, kampen i kveld eller oppgjøret med United i helga?

- Personlig håper jeg vi «nailer» den kampen i kveld med uavgjort eller en seier. Vi er tross alt nærmest en finale i denne cupen, da er det størst skuff å gå på trynet, sier supporterlederen.

UPOPULÆR:Tottenham-manager Harry Redknapp omtales som hyklersk av Citys norske supportertalsmann etter hendelsen med Balotelli.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
UPOPULÆR:Tottenham-manager Harry Redknapp omtales som hyklersk av Citys norske supportertalsmann etter hendelsen med Balotelli.Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer