Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Går dette rett i dass, blir det bråk uten like

Kjetil Rekdal stiller spørsmål ved Drillo-ansettelse.

SKEPTISK: Aafks trener Kjetil Rekdal vil gjerne vite hvilke andre som har vært vurdert i prosessen mot ny landslagssjef.  Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SKEPTISK: Aafks trener Kjetil Rekdal vil gjerne vite hvilke andre som har vært vurdert i prosessen mot ny landslagssjef. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet): Kjetil Rekdal var blant de krasseste kritikerne da det ble kjent at Egil Olsen skulle bli ansatt som midlertidig landslagssjef i januar i år.

AaFK-treneren har fortsatt spørsmål til det som nå ser ut til å bli en varig kontrakt for Drillo.

- Jeg har ikke lyst til å si så altfor mye. Først og fremst må jeg presisere at jeg har aldri hatt noe mot Egil, husk at jeg hadde han som trener sjøl. Jeg kastet bare noen spørsmål opp i lufta den gangen, og det kan jeg gjøre igjen. Er det denne veien vi vil gå med fotballen i Norge?

Rekdal sa til Dagbladet i januar at han så det som veldig sannsynlig at Drillo nå ville få jobben i to og et halvt år til. Det får han trolig rett i. Rekdal er forsiktig med å kritisere ansettelsen, men synes det vil være veldig interessant å få vite om, og hvilke, andre trenere som har blitt vurdert seriøst til stillingen.

- Det vil bli spennende å høre om det er noen andre som har vært med i denne prosessen. Nå er det tjue år med de to (Semb og Drillo) i førersetet, er det riktig? Selvfølgelig skulle jeg ønske at dette ble diskutert. Jeg er litt overrasket over at det har gått så fort, litt småskeptisk - eller kanskje mer nysgjerrig, sier Rekdal til Dagbladet.

- Går dette rett i dass, så blir det bråk uten like, hvertfall for Nils Johan. Samtidig lukter det jo «læregutten» til disse to, Ståle Solbakken om to år. Da sitter jo makta på samme handa hele tiden, sier han.

- Hva bekymrer deg mest med dette?

- Egil er flink til å få resultater, det bekymrer meg ikke i det hele tatt. Men han har lyst til å påvirke andre til å spille på samme måte, og det er jeg ikke enig i. Jeg håper vi har lært siden 90-tallet, for landslaget er ikke spillerutvikling, det er Drillo klar på også. Resten av Norge må drive annerledes enn man gjør på landslaget, sier Rekdal, og gjentar:

- Jeg er veldig overrasket over at det har blitt så fort klart. Har det vært en prosess med andre involverte? Den mistanken vil alltid ligge der. De to har hatt mye med hverandre å gjøre. Drillo anbefalte nylig Nils Johan til toppfotballjobben, og nå er han inne som landslagssjef igjen. Jeg er litt skeptisk. Men jeg håper jo for landslaget sin del at jeg tar feil, og skjønner samtidig at dette har vært en løsning spillerne også har ønsket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media