- Går en jævel i meg når sykdommen setter meg ut

Tore Ruud Hofstad er revansjesugen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong er neppe en sesong Tore Ruud Hofstad ser tilbake på med glede.

Etter fjerdeplassen på Beitostølen, og en fin åpning på verdenscupen i Gällivare (andreplass) kom motgangen. Etter jul ble langrennsløperen sjuk under ei landslagssamling i Cogne.

I tillegg ble VM i Sapporo fullstendig spolert for 27-åringen. En syk Ruud Hofstad reiste til Japan, men fikk aldri startnummer.

- Det var fryktelig bittert å reise hjem fra VM. I tillegg fikk jeg flere renn ødelagt på grunn av helsa, sier Hofstad til langrenn.com .

Vet ikke hvorfor

En frisk Tore Ruud Hofstad ville sannsynligvis gått VM-stafetten for Norge. I stedet satt 27-åringen foran TVen hjemme i Norge. 

Hofstad har ingen forklaring på hvorfor han er så sykdomsplaget.

- Alle blir syke, men jeg har vært ekstra uheldig. Gjennom hele sesongen har jeg gjort alt jeg kunne for å unngå å bli syk. Jeg kaller det uflaks, sier Hofstad til langrennsnettstedet.Også OL i Torino i fjor ble ødelagt for hurdølingen. I etterkant fikk han påvist en virussykdom. Viruset ga Hofstad sju uker ufrivillig treningsfri.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer