Går for gull i debuten

Astrid Jacobsen tror hun får ekstra krefter av tilskuerne.

SAPPORO (Dagbladet.no): 20 år gamle Astrid Jacobsen debuterer i VM-sammenheng på sprinten i dag, men er likevel offensiv før sin første distanse.

Den ferske sprintnorgesmesteren tar mål av seg til mer enn å bare lære av mer meritterte og rutinerte langrennsløpere.

- Jeg tror jeg er god nok til en finaleplass i hvert fall, sier Jacobsen til Dagbladet.no.

I klartekst betyr det topp seks i sitt første mesterskap, og vitner om en jente som har tro på egne skiferdigheter.

- Tenkt på å lede finalen

Selv om målsettingen kan virke ambisiøs, er det mye som taler for at det tvert om er en svært så realistisk målsetting. Med 2. plassen fra verdenscupsprinten i Otepää har hun vist at hun kan på det aller øverste nivået også.

- Men er det mulig å forestille seg å bli verdensmester i sitt aller første VM-løp?

- Jeg har ikke tenkt tanken om å bli verdensmester, påstår Jacobsen overfor Dagbladet.no, men da vi spør om det virkelig er sant at hun ikke har lekt litt med tanken en gang, utdyper hun:

SATSER ALT PÅ Å VÆRE FØRST: I dag skal Astrid Jacobsen parkere mer meritterte løpere i sprintsporet i Sapporo. Her parkerer hun en haug herreløpere på gårsdagens trening i Sapporo Dome. Foto: Arnt E. Folvik
SATSER ALT PÅ Å VÆRE FØRST: I dag skal Astrid Jacobsen parkere mer meritterte løpere i sprintsporet i Sapporo. Her parkerer hun en haug herreløpere på gårsdagens trening i Sapporo Dome. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- Jeg har tenkt på hvordan det hadde vært å ligge i teten, og å lede finalen, men jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke. Jeg har ingenting å sammenligne med.

Kuitunen favoritt

Derimot tror ikke ungjenta at hun kommer til å preges av nerver. Heller ikke foran de forventede 32 000 på tribunen i innendørshallen i Sapporo dersom hun skulle komme til å lede VM-finalen inn mot mål.

- Nei, det tror jeg er sånt jeg kan få et enormt kick av. Da får jeg uventede krefter også, sier hun smilende, vel vitende om at hun behersker det lange oppløpet med staking godt.

De heteste favorittene til gullet er ifølge henne selv finske Virpi Kuitunen som har vært mer eller mindre suveren store deler av denne sesongen. I tillegg bør vi se opp for Petra Majdic av utlendingene.

- Og så tror jeg både Ella og Marit kommer til å gjøre det bra. For det spørs om Kuitunen ikke er så overlegen her, siden det er så mye staking mot slutten.

Følg sprinten for kvinner og menn direkte på Dagbladet.no klokka 08.30.

HÅPER PÅ FINALEPLASS: Men på en optimal dag kan Astrid Jacobsen kjempe om gullet.