Går for gull på alt i OL

De norske langrennsgutta stråler etter gladsommeren.

 LUKTER GULL:  - Alle distansene i OL passer oss bra, så vi skal være med å kjempe om gull på alle sammen, slår trener Nystad fast overfor Dagbladet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
LUKTER GULL: - Alle distansene i OL passer oss bra, så vi skal være med å kjempe om gull på alle sammen, slår trener Nystad fast overfor Dagbladet. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

HAFJELL (Dagbladet): De norske langrennsgutta er på høstsamling på Lillehammer, og sjelden har landslaget opplevd en sommer og tidlig høst så knirkefri som i år.

Selv om Martin Johnsrud Sundby og Petter Eliassen måtte reise hjem fra samlinga i går med lette forkjølelser, har det vært overraskende lite sykdom på langrennsgutta i år.

- De to som er syke nå er jo ikke noe alvorlig. Det er bare en liten forkjølelse, det er sånt som kommer på denne årstida. Så har vi hatt et tretthetsbrudd på Sjur Røthe, han var ute i seks uker og måtte trene alternativt. Bortsett fra det har alt bare vært bra. Vi har trent bra, og gjort det vi skal gjøre, oppsummerer landslagstrener Trond Nystad sommeren overfor Dagbladet.

Høyt nivå Langrennsgutta selv forteller om uvanlig god sommerform. Det har bidratt til å heve nivået på treningene til landslagsgutta. Selv ikke bruddutsatte Sjur Røthe er bekymret.

- Nei, det er lenge til OL, og det er fortsatt en god stund til snøen kommer, så jeg har god tid på å komme meg i form. Nå er det bare deilig å være i gang skikkelig igjen, sier Røthe om beinbruddet som holdt ham borte fra normal langrennstrening i seks uker.

Gull på alt Det er ganske nøyaktig to måneder til verdenscuprennene starter i finske Kuusamo, og før det kommer den nasjonale langrennsåpningen på Beitostølen. For å komme med til sesongens store mål i russiske Sotsji blir det viktig for samtlige å vise seg fram så tidlig som mulig i sesongen.

For i motsetning til de olympiske lekene i Vancouver er det ingen distanser herrelaget ikke skal være med å prege. Det betyr at de som stiller til start på hver eneste distanse for Norge i OL er en potensiell medaljekandidat. 

- Det er lenge siden et helt landslag har vært så bra. Nå føler jeg at vi alle har potensial til å være på pallen, sier Eldar Rønning til Dagbladet.

- Alle distansene i OL passer oss bra, så vi skal være med å kjempe om gull på alle sammen, slår trener Nystad fast overfor Dagbladet.