Går for gult

Thor Hushovd drømmer om å vinne den grønne poengtrøya, men først er målet å sykle noen dager i den gule ledertrøya.

CHALLANS (Dagbladet): I går ble Thor Hushovd og resten av Tour de France-stjernene hyllet av fansen på den offisielle prestasjonen dagen før dagen.

I dag klokka 15.40 sykler første rytter ut i årets ritt.

Thor Hushovd vet han ikke kan kjempe om seieren på åpningsetappen. Til det er de beste temporytterne for sterke.

I stedet er målet å plukke bonussekunder på forskjellige punkter underveis i løpet, slik at han i løpet av de neste dagene kan få ikle seg den gule ledertrøya, som han gjorde i fjor.

Trent lagsykling

-  Med maksimal uttelling kan jeg komme meg inn blant de ti beste og få poeng på åpningsetappen, men det er lite sannsynlig. Det er heller ingen av de andre spurterne som ligger an til det, sier Hushovd.

De siste dagene har han kjørt relativt harde lagtempoer med Crédit Agricole-gjengen, både for å få kjørt litt sammen og trene noe samarbeid, og for å få en pekepinn på formen.

Sjøl om Hushovd nok kunne ønske seg mer tid til å bli kjent med mannen som trolig kommer til å trekke han opp i de fleste spurtene - rutinerte Jaan Kirsipuu, har nordmannen i alle fall fått bekreftet at hans egen fysikk er der den skal være.

Kan blåse

-  Formen virker fin. Nå er jeg veldig lysten på å få komme i gang, sier Grimstad-syklisten.

I årets Tour de France har ikke arrangøren med den sedvanlige prologen. I stedet kjører rytterne 19 kilometer tempo på vestkysten fra Fromentine til Noirmoutier-en-I\'île.

-  Det kan bli vind, sier Hushovds trener Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

-  Og det vil passe en rytter som Thor bedre enn mange andre, for da er det ekstra viktig med stor kjørestyrke.