Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Går for helt nytt Bislett

Rolf Nyhus, leder i Oslo Idrettskrets, legger ikke skjul på at han vil ha et helt nytt Bislett stadion. Det har han skrevet i brev til byråd Hilde Barstad.

Nyhus skriver til byråden at han mener sammenligningen av de to alternativene som foreligger for Bislett sammen med den tidligere konsekvensutredningen, gir et svært godt beslutningsgrunnlag.

Idrettskretsen går inn for å bevare Bislett som et levende stadion; det vil si å bygge nytt. På den måten vil man få en arena for fremtiden, og ønsket om en underjordisk oppvarmingsbane vil også kunne bli ivaretatt.

Et flunkende nytt Bislett vil dermed bli et helårs treningsanlegg i tillegg til selve konkurransearenaen, først og fremst for friidrett, men også for andre idretter, skriver Nyhus. Det betyr at idrettskretsen klart og tydelig vender tommelen ned for Riksantikvarens forslag om å bygge et nytt stadion på restene av det gamle.

Det er bystyret i Oslo som skal ta den endelige beslutningen om Bisletts skjebne. Saken er nå ute til høring, og etter at alle instanser som er meningsberettigede i saken har uttalt seg, kommer bystyret til å gjøre sitt vedtak, trolig før sommerferien.

Et nytt Bislett er etter de justerte planene kostnadsberegnet til cirka 400 millioner kroner.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media