Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Magnus Moan tilbake på laget:

Går for medalje i nytt undertøy

 - Gir selvtillit

MEDALJESUGNE:  Magnus Moan (til venstre) , er tilbake på kombinertlaget sammen med Jørgen Nyland Graabak, Magnus Krog  og Mikko Kokslien.  I meorgen går de for medalje i lagkonkurransen. Foto:  Bjørn Langsem
MEDALJESUGNE:  Magnus Moan (til venstre) , er tilbake på kombinertlaget sammen med Jørgen Nyland Graabak, Magnus Krog og Mikko Kokslien.  I meorgen går de for medalje i lagkonkurransen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

LAHTI (Dagbladet): Magnus Moan (33) er klar for start i sitt sjuende VM. Etter å ha blitt vraket til den individuelle konkurransen fredag, noe Magnus Moan høylydt ga uttrykk for hva han mente om, er han ikke i varmen igjen foran lagkonkurransen i den lille bakken.

- Godt. Det er derfor jeg er her, for å konkurrere, sier Moan.

- Og hvordan er følelsen?

- God. Jeg føler meg offensiv og som en del av et offensivt lag med ambisjoner. Jeg vet vi har potensiale til å hevde oss, og mitt mål er å bidra til det.

Nye klær

Magnus Moen ble vraket fra fredagens konkurranse fordi han hadde vært den svakeste hopperen på trening.

RAVANSJESUGEN: Magnus Moan. Foto: Bjørn Langsem
RAVANSJESUGEN: Magnus Moan. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Jeg skal ikke påstå at jeg helt har knekt koden i bakken, men jeg er i klar framgang og har gode enkelthopp. Dessuten har jeg en helt ny dress - og nytt undertøy - som skal på for første gang i morgen.

Flyr bedre

- Er det viktig?

- Ja. Du flyr bedre med en helt ny hoppdress. De blir fort slitt. Det samme gjelder det du har under. Selvsagt er det først og fremst fysikk, teknikk og det mentale som er viktigst, men vissheten om at jeg stiller til konkurransen med helt nytt og førsteklasses utstyr gir meg ekstra selvtillit, sier Magnus Moan.

Det kan selvsagt virke som bagatellmessig for utenforstående, men for utøverne teller alle detaljer. Og selv hva man har under hoppdressen er viktig.

- Alle marginer som du føler du har på din side spiller inn, sier Moan.

Magnus Moan er som sagt klar for sitt sjuende VM. Han har tatt medalje i de seks foregående.

- Jeg ser ingen grunn til å bryte den trenden nå, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media