Går for medalje

Byåsen- Nordstrand 21- 26. NRK-kjendis Tore Strømøy (43) har lovet å gå tur/retur Trondheim- Steinkjer - totalt 24 mil - om keeper Kari Aalvik og Byåsen vinner medalje i årets serie.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): Strømøy er nyvalgt styremedlem i Byåsen Håndball Elite og fulgte spent med fra tribunen da trønderjentene ikke uventet tapte mot den forventede medaljekandidaten Nordstrand i Nidarøhallen i går kveld.

Men Strømøy tror likevel at Byåsen-jentene kan kile seg inn blant de tre beste i årets serie, og kom med gå-løftet for å motivere jentene til ekstra innsats.

- Alt handler om sjøltillit. Om jentene har trua på seg sjøl og får litt medgang kan vi klare det. Men det blir nok tøft, innser Tore Strømøy.

TV-kjendisen er iallfall innstilt på å gå de 24 milene tur/retur Trondheim-Steinkjer om så skjer. Det lovet han nemlig i en motivasjonsappell for Byåsen-jentene sist onsdag.

- Jeg er jo patriot og tok litt kraftig i mens jeg snakket om å ha hjerte for klubben. Jeg angret umiddelbart, men når jeg har sagt det, så må jeg også stå for det. På en måte håper jeg også at jeg må gå. For da har jentene levert en god sesong, sier Tore Strømøy til Dagbladet.

12 NM-gull

Han er derimot ikke ukjent med å gå. Strømøy var i sin ungdom helt i norgestoppen i kappgang. Totalt har han 12 NM-gull i junior- og seniorklassen.

- Jeg var på topp rundt 1980, og var også aktuell for Moskva-OL. Persen er på 4 timer og åtte minutter på 50 kilometer kappgang. Men dette er lenge siden nå, så om jeg må gå vil det bli en smertefull opplevelse, ler Tore Strømøy.

Uten juks

Det tar fort to timer å kjøre de 12 mila mellom Trondheim og Steinkjer. Strømøy tør ikke engang regne på hvor lang tid det vil ta å gå fram og tilbake.

- I glansperioden brukte jeg rundt 40 minutter på mila. I dag bruker jeg nok en time og 40 minutter. Jeg er redd den turen blir ekstremt lang, så jeg må ha med telt. Men jeg skal iallfall ikke jukse, slik TV2-kommentator Harald Bredeli gjorde da han måtte gå fra Farum til Århus under håndball-EM i fjor.

RBK er nok klubben som står Strømøys hjerte aller nærmest. Men han har også vært en flittig tribunesliter på Byåsen-kamper. Det er slik han har kommet i kontakt med personene som nå har rekruttert ham inn i styret.

Refser Larvik

- I min ungdom laget jeg faktisk program til Byåsen-kampene. Og så har jeg jo to døtre som spiller håndball, så jeg er veldig interessert. Jeg er jo trenerutdanna og satt i en periode i Sør-Trøndelag idrettskrets, sier Tore Strømøy.

Som styremedlem i Byåsen har Strømøy også hatt befatning med overgangstvisten rundt landslagsspilleren Vigdis Hårsaker. Nå appellerer han til Larvik om å gjøre opp for seg.

- Jeg ville skjemtes om jeg var i Larvik nå. De bør gjøre opp for seg. Ikke minst overfor Vigdis selv, for det er hun som får trøkket. Det bør de tenke på, sier Tore Strømøy til Dagbladet.

<B>MOTIVERER BYÅSEN: </B> NRK-kjendis Tore Strømøy er nyvalgt styremedlem i Byåsen Håndball Elite, og har lovet jentene at han skal gå de 24 milene tur/retur Trondheim-Steinkjer om jentene vinner medalje i årets serie. I går serieåpnet keeper Kari Aalvik og Byåsen med femmålstap mot Nordstrand.