KONTROLLERER SPENNINGSNIVÅET: Christina Vukicevic er ikke redd for å bli overspent til fredagens Bislett Games. Hekkeløperen går for norsk rekord. Foto: Sara Johannessen / Scanpix
KONTROLLERER SPENNINGSNIVÅET: Christina Vukicevic er ikke redd for å bli overspent til fredagens Bislett Games. Hekkeløperen går for norsk rekord. Foto: Sara Johannessen / ScanpixVis mer

Går for norsk rekord med perfekt spenningsnivå

Vukicevic ikke redd for overspenning før Bislett Games.

|||Christina Vukicevic er spent før sesongens første konkurranse, men hun vet også at formen er bra, og målet på Bislett fredag kveld er norsk rekord.

Da må hun løpe under 12,74 sekunder på korthekken (100 meter), og Vukicevic mener hun kan være i stand til det i det knalltøffe feltet hun møter.

- Jeg er veldig spent, men holder både nerver og spenningsnivå under god kontroll foreløpig. Fredag kommer nok spenningsnivået til å være superhøyt, men jeg er ikke redd for å bli overspent. Nei, jeg tror jeg skal kunne kontrollere det meste så bra at spenningsnivået blir perfekt, sier Christina Vukicevic til NTB.

Hun verken kan eller vil love norsk rekord, men det er likevel ingen tvil om at det er målet hennes.

- Jeg kan ikke love eller garantere norsk rekord, men det jeg kan love er at jeg skal gjøre så godt jeg kan. Jeg er i alle fall klar til å møte de beste, og selv om det er et tøft felt jeg skal løpe i fredag kveld, så har jeg slått mange av dem jeg løper mot, sier hun.

Særlig ser hun fram til duellen mot den tyske mesteren Carolin Nytra, for hun blir en av de tøffeste konkurrentene i kampen om EM-gullet senere i sommer.

Det vil gi Vukicevic et lite overtak med en seier over henne allerede nå.

Ikke skremt
- Jeg er på ingen måte skremt av nivået før fredagens løp, for jeg synes ikke det er mange som har løpt veldig fort i år. Derfor er jeg overbevist om at jeg kommer til å henge godt med, sier den norske hekkdronningen.

Hun ser på amerikanske Lolo Jones som storfavoritt.

Hun snublet ut av finalen i VM i fjor, og Christina tror at hun er veldig revansjsugen, men bortsett fra Jones, så kan Vukicevic slå alle de andre. Hun løper mot Danielle Carruthers, Carolin Nytra, Vonette Dixon, Priscilla Lopes-Schliep, Dolloreen Ennis, Perdita Felicien og som nevnt, Lolo Jones.

- Jeg gleder meg veldig til endelig å komme i gang, og det er ingen grunn til å legge skjul på at Bislett Games er noe av det største som skjer for min del denne sesongen. Jeg pleier alltid å prestere bra når jeg løper på Bislett, og håper på det i år også, sier hun.

Samboeren motiverer
Christina Vukicevic legger ikke skjul på at samboer Andreas Thorkildsens fantastiske sesongåpning med et kast på over 90 meter allerede virker som en super motivasjonsfaktor for henne også.

- Jo, det er klart det virker inn. Når de som står meg nærmest gjør det bra, får jeg veldig lyst til å konkurrere og gjøre det bra jeg også. Derfor må jeg bare innrømme at den gode kastingen til Andreas, og de bra hekkløpene broren min (Vladimir) har gjort, tenner meg litt ekstra, sier Vukicevic.

 - Hva må du prestere for å si deg helt fornøyd med fredagens sesongdebut?

- Vanskelig spørsmål, sier Christina smilende.

- Det er den aller første konkurransen min, og jeg må nok føle at det går skikkelig fort unna. Da vil jeg være fornøyd, sier hun.

(NTB)