Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Går for OL-gull i 2006

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet): Liv Grete Skjelbreid Poirée (27) kom til OL for å vinne gull, men reiser med to sølv og lyst på et nytt OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå spørs det om det ikke blir et OL til, sier Liv Grete til Dagbladet etter den internasjonale pressekonferansen i går kveld.

Hun smiler og er glad, og ser ut til å være like glad for at OL er over for hennes del, som hun hevder.

- Nå er jeg sliten, og jeg ser fram til å være turist i fire dager og heie fram flere medaljer til Norge, sier hun.

Om det ikke ble noe individuelt gull, så endte lekene på aller beste måte i går:

OL-sølv på stafetten var langt i overkant av hva alle forventet, både utøverne selv, landslagsledelsen og mediene.

Håpet på bronse

- Vi trodde at vi i beste fall ville kjempe om bronsemedaljen mot tre- fire andre nasjoner, og så kjempet vi om gullet til siste slutt. Det er jeg veldig stolt over, og derfor er jeg veldig fornøyd med totalen her i OL: Sølvmedaljen på 15-kilometeren, Raphaëls sølv på jaktstarten og dette stafettsølvet.

- Jentene vil garantert oppleve premieutdelingen som noe stort, så dette skal vi nyte. For laget er det viktig at alle får oppleve litt suksess, og for meg personlig er det ekstra moro å få stå på seierspallen ved siden av søsteren min.

Ann-Elen Skjelbreid gikk førsteetappen og vekslet som nummer tre, 28,6 sekunder bak Russland. Linda Tjørhom og Gunn Margit Andreassen holdt Norge inne i gullkampen - og Liv Grete var veldig nær ved å utfordre Tyskland om gullet. Inne på på siste stående fikk tyskernes ankerkvinne, Kati Wilhelm, problemer. Hun måtte bruke to ekstraskudd, men Liv Grete klarte ikke å utnytte situasjonen. Det ble to ekstraskudd på henne også.

- Jeg kom litt i utakt på det fjerde skuddet, og da er det ikke lett å hente seg inn igjen. Men det står stor respekt av hva de andre jentene på laget presterte i dag, sier Liv Grete.

Færre problemer

- Nå har du sølv og bronse i OL-stafetter. Nå kan du vel ikke gi deg før du har gullet?

- Det er veldig interessant å fortsette. At neste OL er i Torino kan gjøre det enklere, sier Liv Grete.

Torino ligger bare et par timers bilkjøring fra ekteparets hjem i Villard de Lans i Frankrike.

Der vil hun slippe lange reiser, døgnomstillinger og den store høyden - faktorer som trolig bidro til at hun fikk magesmerter i innspurten på lørdagens jaktstart.

- Jeg har lært meg å leve med problemene. Men det er ikke tvil om at alt vil bli enklere i Torino. Jeg føler også at jeg kan bli mye bedre enn jeg er nå, og det er også noe som taler for at det kan bli et nytt OL for mitt vedkommende, sier Liv Grete til Dagbladet.

Barn?

Allerede under VM i Pokljuka i fjor røpet Liv Grete at hun ønsker barn etter OL.

I går var hun ikke like klar på det.

- Vi ønsker barn, men vi har ikke så mange tanker rundt det akkurat nå. Vi tar det litt som det kommer, sier hun.

- Men jeg legger ikke skjul på at jeg etter hvert er kommet i en fase i livet hvor man begynner å tenke og prioritere annerledes. For meg er det viktig å få andre ting enn idrett ut av livet mitt.

COWBOYFEST:</B> Alle viste stolt fram sølvet i natt. Fra venstre: Liv Grete, Gunn Margit, Linda og Ann Elen.
CHAMPAGNEJENTER:</B> Iført ekte amerikansk skinn syntes Gunn Margit Andreassen og Liv Grete Poiree det var på tide å åpne boblevann for OL-sølvet.
GLAD - MEN IKKE FORNØYD: Når OL går i Torino i 2006 bor Liv Grete Skjelbreid Poirée like i nærheten sammen med Raphaël, sannsynligvis med småbarn. Egentlig skulle hun ikke holde på så lenge, men nå vil hun sette et enda mer verdig punktum for karrieren. - Det er veldig interessant å fortsette. At neste OL er i Torino kan gjøre det enklere, sier Liv Grete.
SØLVLAGET : Ann-Elen Skjelbreid, Liv Grete Skjelbreid Poirée, Linda Tjørhom og Gunn Margit Andreassen.
<B>GLADE:</B> Skiskytterjentene har mottatt sølvet.
Hele Norges coronakart