Går for OL-gull!

ST. ANTON (Dagbladet): - Jeg er litt fornøyd, sier Hedda Berntsen (24) etter bronsemedaljen i slalåm i går. Hun nekter å være helt fornøyd før hun vinner gull. Men får Heddas korsbåndskadde lagvenninne Trine Bakke bestemme, stopper Hedda på sølv.

- Neste år vinner jeg OL-gull og du sølv, sier Trine Bakke (26). Bronsejenta fra Vail-VM i 1999 hadde planen klar da Dagbladet arrangerte møtet med bronsejenta Hedda Berntsen (24) for første gang etter jubelkvelden i slalåmløypa. - Jeg tenker vi deler gullet, sier Hedda.

Til sommeren gifter Trine seg med Øivind Rognmo, alpintreneren som får mye av æren for Heddas suksess. Han trente Hedda på universitetslaget i Trondheim fra august 99 til han nærmest truet Hedda inn på v-cuplaget i fjor høst.

- Det var jo gøy med tredjeplass. Jeg er litt fornøyd, sier Hedda Berntsen etter bronsemedaljen.

Litt fornøyd! I mesterskapsdebuten. Kjetil Aamodt debuterte med sølvmedalje i Saalbach-VM i 99, drøye 50 mil unna St. Anton. Alle vet hvordan det gikk siden.

- Klin gær'n

Men Hedda er ikke akkurat som Kjetil. Hun er verdensmester i telemark fra 1997, kom inn på skigymnaset på Geilo bare fordi hun imponerte læreren med et skihopp på 50-60 meter, har sølvmedalje i NM i kulekjøring og har en bror som hopper i fallskjerm. Fra Oslo Plaza og sånt.

- Hedda er klin gær'n, sier alle.

Det ligger visst i blodet. I tillegg er hun toppidrettsintelligent, målbevisst og aldri fornøyd med annet enn seier. Derfor: Litt fornøyd.

Grein

- Dette er en av de største dagene mine som trener, sier landslagstrener Erik Skaslien.

Han grein så han ikke klarte å snakke i radioen etter bronsen. Han snakket med Hedda like før start. Og fikk svar:

- Jeg bare kliner til. Så får det gå som det går.

På underlag som etter hvert løste seg opp til graut, kjørte Hedda med startnummer 15 ned til sjuendeplass. En kjempeprestasjon. Men Skaslien var ikke fornøyd.

- Erik var litt sint på meg fordi jeg kjørte litt dårlig i første omgang, sier hun.

Blir svensk?

En smørblid alpinkomité-leder Per Lund skamroste i målområdet Øivind Rognmo for jobben han gjorde da Hedda trente med universitetslaget i Trondheim.

- Uten ham hadde ikke Hedda kjørt v-cup i dag, sier Trine Bakke.

Nå kan han forsvinne ut av landet.

- Den svenske treneren vil snakke med meg om jobb, sier Øivind.

- Det får vi prøve å unngå, sier Trine.

Men slalåmjentene får uansett ikke Øivind som norsk landslagstrener:

- Vi har regler mot sånt, sier Trine.

Hjem til Einar

Hedda var kanskje den roligste av alle. Hun taklet de internasjonale media, den elleville gleden i den norske leiren, tjo og hei - uten å virke preget.

- Jeg skulle trent litt i morges, men jeg fikk lov til å sove lenge fordi jeg tenkte at dagen ble litt lang, sier hun.

Det hadde hun rett i. Men flyet hjem til Norge og kjæresten Einar Bøhmer (32) hadde avgang tidlig i dag. Hun hadde ikke helt regnet med å være med på medaljeseremonien i dag.

- Blir visst ikke noe av den hjemturen ennå, sier Hedda.