- Går for OL-sjokk

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl vil ikke karakterisere Kjersti Tysse Plätzer (28) som medaljekandidat i OL. Han strekker seg til «outsider». Kjersti selv har en annen mening: - Klart jeg kan ta medalje, sier kappgjengeren fra Søfteland til Dagbladet.

Kjerstis formutvikling peker bare én vei - mot bedre tider.

Fjoråret var Kjerstis beste hittil i karrieren. Da satte hun ny pers på både 10 og 20 km. Utviklingen har fortsatt i sommer.

I VM i Sevilla overrasket hun med en 9. plass på OL-distansen 20 km. En kraftig forbedring i forhold til de to foregående VM, i 93 og 95.

- Uff da, jeg husker ikke nøyaktig plasseringene i de mesterskapene. Noe rundt nummer førti, tror jeg.

- Men nå er jeg blitt skikkelig mesterskapsutøver, sier Kjersti, som mener alvor med OL-medaljeambisjonene.

Tipper kinesisk

- Det blir tøft, men jeg kan greie det hvis jeg har dagen. Alt må klaffe, følelsen av at beina bare går av seg selv skal være der, forteller Søfteland-jenta.

Hun tipper den kinesiske verdensmesteren Liu Hongyu som klar gullfavoritt i OL. Men bak den kinesiske jenta er alt mulig. Lykkes Kjersti, blir toppidrettssjefen Bjørge Stensbøl hyggelig overrasket.

Stensbøl plasserte nemlig i går, 100 dager før OL-åpningen, kappgang på det nest øverste nivået blant norske OL-idretter, sammen med sykkel og skyting.

Ambisiøst

- Idrettene som er plassert på dette nivået, er det vi må kunne kalle outsidere i medaljesammenheng i Sydney, sier Stensbøl.

På øverste nivå, medaljenivået, plasserer Stensbøl håndballjentene, fotballjentene, roing, padling, seiling og Trine Hattestad.

Olympiatoppen støtter Kjersti med såkalt videreutviklingsstipend på 50000 kroner. Det dekker i hvert fall en del av utgiftene til ambisiøse forberedelser som inkluderer tre høydeopphold.

Kjersti har i vinter vært til sammen to måneder i høyden i Flagstaff i Arizona. I hele juli skal hun være i St. Moritz, sammen med sin trener og mann, Stephan Plätzer, og datteren på to år.

  • OL-klare utøvere hittil: Friidrett: Gunhild Halle Haugen. Fekting: Ragnhild Andenæs, Silvia Lesoil, Margrete Mørch. Seiling: Peer Moberg, Hermann H. Johannessen, Paul Davis, Espen Stokkeland, Christoffer Sundby, Vegard Arnhoff. Kampsport: Trude Gundersen. Gang: Kjersti Tysse Plätzer.
GIR ALT: Kjersti Tysse Plätzer ble nummer ni i VM i fjor. I september håper hun på OL-medalje i Sydney.