Går foran mot dop

Tour de France-arrangørene bestemte seg i går for ikke å avbryte årets skandaleritt. Og løpsleder Jan Ullrich uttalte at han kommer til å gi prispengene sine til antidopingtiltak.

Han gjør dermed stikk motsatt av det Festina-rytterne gjorde. De kjøpte nemlig ulovlige dopingpreparater for sykkelinntekten. Men Ullrich er altså grundig lei av at sykkelsporten blir ødelagt av doping.

- Jeg er villig til å bidra med alle prispengene mine for å sikre bedre og flere dopingkontroller innen sykkelsporten, sier Jan Ullrich.
Til nå har fem Festina-ryttere innrømmet dopingbruk og TVM-stallen står for fall. Både stallens sjef og lege er varetektsfengslet. Derfor var det spekulasjoner rundt en avlysning av årets Tour de France.

Avisa France-Soir offentliggjorde i går en meningsmåling der 39 prosent av Frankrikes befolkning mener at Touren bør avbrytes. Men det skjer altså ikke.

- Det er ingen grunn til å avlyse Touren, sa det franske sykkelforbundets overhode, Daniel Baal, i går. Det er stallsjefene også enige i - og dermed fortsetter sykkelrittet som planlagt. (NTB/Reuter/AP)

<B>LEDERTRØYA:</B> Tyskeren Jan Ullrich leder fortsatt Tour de France. -Jeg gir bort prispengene til antidopingarbeid, sier han.