BYTTER KLUBB:   Yann-Erik de Lanlay forlater Viking for å spille for Rosenborg. Det får lederen for Vikinghordene, Tommy Nærland (innfelt), til å reagere. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix/ Privat
BYTTER KLUBB: Yann-Erik de Lanlay forlater Viking for å spille for Rosenborg. Det får lederen for Vikinghordene, Tommy Nærland (innfelt), til å reagere. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix/ PrivatVis mer

Går fra Viking til RBK. Nå raser fansen: - Er forbannet og sjokkert

- Et svik.

(Dagbladet): Yann-Erik de Lanlay (24) går fra Viking til Rosenborg. Det liker Viking-fansen svært dårlig.

- Jeg er forbannet og sjokkert, sier Tommy Nærland, leder for Vikinghordene, til Dagbladet.

- Det er ikke det at Viking solgte «Yanni» jeg er mest forbannet på, men klubben han valgte å gå til, fortsetter han.

Tirrer opp Det var fredag at overgangen ble kjent. Til Vikings hjemmeside uttalte angrepsspilleren:

- Jeg er Viking-gutt. Viking er klubben i mitt hjerte. Men jeg har en drøm om å spille i utlandet og på landslaget. Da er Rosenborg en fin mulighet for meg.

Viking har klart å snu trenden, og ligger på 4. plass i Tippeligaen. At en av profilene, som står oppført med tre mål og én assist, nå velger å forlate skuta tirrer opp fansen.

- «Yanni» har alltid sagt at han er en ekte Viking-gutt, skriver Nærland i en SMS til Dagbladet.

- Han gikk på stadion som liten gutt. Han har vært et forbilde for mange som er glad i Viking, en profil. Etter hva jeg forstår har han selv presset fram overgangen.

Nærland fortsetter:

- At han velger å gå midt i sesongen, er også svært sjokkerende. Viking kjemper i toppen og er i kvartfinalen i cupen. Han kunne i det minste blitt ut sesongen, og hjulpet Viking i en spennende høstsesong før han gikk. Så det er klart det svir ekstra mye akkurat nå. Jeg vil kalle det for et svik overfor klubben og supporterne. Du går ikke fra Viking til Rosenborg.

I 2010 De Lanlay ble en del av Vikings A-stall i 2010. Han har spilt 180 kamper og scoret 29 mål.

- Vi ville helst ikke miste «Yanni», sier Vikings styreleder, Charlie Granfelt, til klubbens hjemmeside.

- Når det så skjedde, skulle vi gjerne sett at han kunne gått til en toppklubb i et av de andre nordiske landene, eller til Frankrike eksempelvis. Men alternativene fantes ikke.

Supporterlederen raser:

- At han vil prøve nye utfordringer er forståelig. Han har stagnert de to siste åra i Viking. En ny klubb er jeg sikker på vil slå positivt ut for ham. Men jeg hadde helt klart foretrukket at det var en utenlandsk klubb han valgte.

Møtes i september Planen er at de Lanlay skal være klar for Rosenborg mot Sandefjord 26. juli.

24-åringen sier:

- Jeg kjenner treneren deres, Kåre Ingebrigtsen. Det er den største klubben i landet, og selv har jeg dessverre bare én karriere. Men jeg vil også gjerne si til alle vikinger: På gjensyn, forhåpentligvis.

Det første gjensynet kan bli 27. september. Da møtes Rosenborg og Viking på Lerkendal ...