Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Går hardt ut mot den kontroversielle FIFA-regelen som skapte full forvirring: - Jeg liker det ikke

Kan bli brukt i VM 2018.

KRITISK: Real Madrid og Luka Modric slo Club America 2-0, men etter oppgjøret var Luka Modric mer opptatt av ulempene ved den rykende ferske videodømminga. Foto: AFP PHOTO / Behrouz MEHRI / NTB Scanpix
KRITISK: Real Madrid og Luka Modric slo Club America 2-0, men etter oppgjøret var Luka Modric mer opptatt av ulempene ved den rykende ferske videodømminga. Foto: AFP PHOTO / Behrouz MEHRI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 29 minutter ut i gårsdagens kamp i VM for klubblag ble dommer Viktor Kassai historisk da han som førstemann dømte straffespark på grunnlag av videodømming.

I dag havnet igjen videodømmingen, som for første gang prøves i offisielle kamper, i søkelyset da Real Madrid slo Club America.

Forvirring

Kontroversene oppsto helt på tampen av oppgjøret da spanjolene akkurat hadde gått opp til 2-0 ved Cristiano Ronaldo.

Plutselig blåste dommeren etter å ha fått beskjed fra videodommeren, og måtte ut på sidelinja for å ta en titt på om portugiseren var i offside eller ikke da ballen ble spilt.

Etter forvirring, hevede armer og oppgitte ansiktsuttrykk bestemte likevel kamplederen seg for at målet var godkjent, og la ballen på midtstreken.

- Liker det ikke

Seansen hadde lite å si for det endelige utfallet i kampen, men likevel var det de som lot seg provosere. Deriblant de regjerende Champions League-mesternes midtbanestjerne Luka Modric.

Ifølge den spanske avisa AS tar Modric et oppgjør med videodømmingen han tydelig ikke er noen stor tilhenger av.

- Det er nytt, og jeg liker det ikke. Det skaper mye forvirring, sier han.

- Her om dagen hadde vi et møte, men jeg hørte ikke så nøye etter fordi jeg håper regelen forsvinner. Vi må konsentrere oss på å spille fotball og se hva som skjer. Men mine første inntrykk av regelen er ikke bra.

Prøveordning

FIFA har planer om å prøve ut ordningen i flere land i framtiden, og kanskje det en dag blir standarden innen fotball.

FIFA-president Gianni Infantino har tidligere uttalt at han ønsker videodømming under 2018-VM i Russland.

Den tidligere stjernespilleren Marco van Basten, som nå er sjef for teknologisk utvikling i FIFA, sier at prosjektet «er et stort steg» innen fotballen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!