Sven Mollekleiv vil ha tydeligere kamp mot doping

Går hardt ut mot idrettsforbundet. Vil gjøre som denne mannen

Etterlyser en sterkere stemme i kampen mot doping og støtte til Linda Hofstad Helleland. Sven Mollekleiv mener NIF bør gjøre som IAAF-president Sebastian Coe.

KRITISK: Sven Mollekleiv etterlyser en tydeligere røst i kampen mot antidoping og WADA-saken. Her med idrettspresident Tom Tvedt (foran).
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KRITISK: Sven Mollekleiv etterlyser en tydeligere røst i kampen mot antidoping og WADA-saken. Her med idrettspresident Tom Tvedt (foran). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går besluttet styret i Verdens Antidopingbyrå (WADA) å gjeninnsette Russland som fullverdig medlem.

Dette ble gjort til tross for stor motstand. WADAs visepresident Linda Hofstad Helleland stemte imot, men til liten nytte.

Selv om det har stormet rundt WADA og Russland den siste uka med flere kritiske røster, har det vært stille fra mange norske idrettsledere.

I dag kom Norges idrettsforbund (NIF) med en uttalelse der de støtter Hellelands kritiske syn. Det kom dagen etter at beslutningen var tatt.

Idrettsforbundets støtte kom altfor seint, mener Sven Mollekleiv. Han er leder for etisk komité i Norges Fotballforbund, tidligere Røde Kors-president og nylig lansert som kandidat til presidentvalget i NIF neste sommer.

Han er kritisk til at NIF ikke kom med et tydelig signal tidligere.

- Det handler om å være krystallklar på hva saken handler om. Da må du heve røsten, du må engasjere, involvere og mobilisere, sier Mollekleiv til Dagbladet.

- Det er ingen tvil om at når Norge har en nestleder i WADA (Helleland), som har et tydelig standpunkt og ønsker å etablere et uavhengig WADA, da finnes det ingen argumenter for å ikke stille seg bak det, sier Mollekleiv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.