Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Går hardt ut mot Kalla-behandlingen: - Grenser for hva hun kan tåle

Langrennsekspert Johanna Ojala ble svært overrasket over landslagstrenerens Kalla-uttalelse.

SLITER: Charlotte Kalla får det ikke til å stemme i langrennssporet om dagen. I dag ble hun nr. 7 på drømmedistansen ti kilometer skøyting i Falun, hvor hun ble verdensmester for ett år siden.
Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
SLITER: Charlotte Kalla får det ikke til å stemme i langrennssporet om dagen. I dag ble hun nr. 7 på drømmedistansen ti kilometer skøyting i Falun, hvor hun ble verdensmester for ett år siden. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300 Vis mer

(Dagbladet): Charlotte Kalla er Sveriges største langrennsprofil og lever et liv i søkelyset. Det kan være en tøff realitet når resultatene uteblir.

Heller ikke dagens 7. plass på drømmedistansen 10 kilometer fristil, som endte i norsk trippelseier, var noe å juble over på en dag hvor Maria Rydqvist var beste svenske på 5. plass.

Toppnivået er skyhøyt, men har denne sesongen vært godt gjemt hos den svenske skiyndlingen. Kalla har riktignok vært veldig jevn denne sesongen og ligger på 4. plass i verdenscupen sammenlagt, men har ikke vært på pallen i et enkeltrenn siden 5. desember på Lillehammer.

I går kom damelandslagstrener Mattias Persson med følgende oppsiktsvekkende uttalelse:

- Charlotte var svart i øynene. Hun er ikke mentalt der hun skal være. Charlotte har det ikke bra i sjelen med tanke på resultatene hennes denne vinteren. Hun har vært stresset i det siste, sa Persson i går.

Kritiserer Persson Den uttalelsen reagerer SVTs langrennsekspert Johanna Ojala sterkt på.

- Det er sterke ord å si at man ikke har det bra i sjelen. Jeg hadde aldri uttalt meg slik i media om jeg var Kallas trener. Da ville jeg tatt det internt. Uttalelsen sjokkerte meg litt, sier Ojala til SVT i dag.

Persson tar imidlertid ikke selvkritikk.

- Jeg står for det jeg har sagt. Hun har det jo ikke bra nå hun ikke presterer som hun forventer. Det handler først og fremst om hennes egne forventninger, hevder damelandslagstreneren ifølge Expressen.

Langrennssjef Johan Sares liker ikke Perssons utspill.

- Vi står ikke bak Perssons uttalelse. Jeg kommer til å ta en prat med ham, avslører Sares.

Forlot intervjuet Etter dagens 7. plass i Falun svarte Kalla tålmodig på SVTs spørsmål om løpet, der hun fortalte at hun ikke var fornøyd med hvordan teknikken fungerte.

Da SVTs reporter spurte hva Kalla synes om Perssons uttalelse fra i går, svarte Kalla kort:

- Den uttalelsen får virkelig Mattias stå for, sa Kalla før hun ifølge Aftonbladet forlot intervjuet.

Da fikk den svenske leiren nok og geleidet Kalla gjennom intervjusonen, uten at den skrivende pressen fikk noen kommentarer fra 28-åringen.

- Det finnes grenser for hva hun kan tåle og hva vi kan tillate at hun må gjennomgå. Hun synes det er tungt. Hun er ikke fornøyd med resultatet, forklarer pressesjef Torbjörn Nordvall.

Norsk sympati Norges landslagstrener Egil Kristiansen sympatiserer med fjorårets verdensmester på 10 kilometer skøyting i nettopp Falun.

- Det må være tøft for Charlotte å skulle forsvare Sveriges ære, ikke minst når de svenske langrennsherrene mer eller mindre er helt borte, sier Kristiansen til NTB.

Også den norske vinneren kom med trøstende ord.

- Det gjør vondt å se henne slik. Jeg trodde virkelig at hun skulle komme i form etter nyttår. Men det vil seg ikke for henne. Jeg prøvde å muntre henne opp etter lørdagens løp, sier Therese Johaug.

- Hun legger et stort press på seg selv og Sverige et stort press på henne. Det sitter mye i hodet. Jeg synes veldig synd på henne, forteller langrennsdronningen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media