SER EN GOD FILM I STEDET: Danmarks landslagssjef Morten Olsen orker ikke taktikken til Jose Mourinho og Chelsea. Foto: AFP  / BEN STANSALL
SER EN GOD FILM I STEDET: Danmarks landslagssjef Morten Olsen orker ikke taktikken til Jose Mourinho og Chelsea. Foto: AFP / BEN STANSALLVis mer

Går heller tur i skogen enn å se Chelsea spille

Danmark-sjef slakter Mourinho.

(Dagbladet): - Antifotball, sa en opprørt Rune Bratseth om fotballen Chelsea spilte i den første Champions League-semifinalen mot Atletico Madrid.

Danmarks landslagssjef Morten Olsen går enda lenger i slakten av portugiserens spillestil.

- For fotballens skyld håper jeg virkelig ikke at det er mange trenere som etterlikner Mourinho. For da dør fotballen, sier Olsen til danske Ekstrabladet.

Snylter Det er spesielt den defensive orienteringen i Champions League som irriterer den danske trenerveteranen. Olsen mener Mourinho er en fotballens «snylter» når han parkerer bussen foran eget mål og lar vinger spille som sidebacker.

- Mourinho har brukt voldsomt med penger på offensive spillerE. Så bruk dem for helvete! utbryter Olsen.

- Hvis alle spilte som Chelsea ville jeg ikke orket å se kampene. Da ville jeg heller valgt en god film eller gått en tur i skogen.

Tidligere Norge-sjef Egil Olsen er ikke på linje med sin navnebror i Danmark. Tidligere denne uka sa Drillo til Dagbladet at underholdning er overvurdert.

-  Fotballen dreier seg om å vinne eller tape.

Lik filosofi
- Jeg vet at noen raringer påstår underholdning er viktigere enn resultater. Men virkeligheten er ikke sånn, sa Drillo.

Han presiserte da at han ikke hadde sett Chelseas målløse match mot Atletico Madrid.

- Laget mitt i disse semifinalene er Atlético. De spiller jo rendyrket Drillo-fotball! Og Mourinho er også ganske lik meg i filosofien.

Chelseas taktikk rakk ikke lenger enn til semifinalen, Atletico vant 3-1 på Stamford Bridge tirsdag og møter Real Madrid i Champions League-finalen 24. mai.

Etter matchen stilte også Chelsea-stjernen Eden Hazard spørsmål ved lagets spillestil.

- Vi er ikke skapt for å spille fotball. Vi er gode til å kontre, litt sånn som Real Madrid spilte mot Bayern München, sa Hazard til fransk TV.