Går i dekning

Hopperne drar på en hemmelig treningssamling før VM. Trener Mika Kojonkoski vil verken røpe hvor eller når samlingen vil finne sted.

- Det har vært stressende, og jeg har ikke hatt mye tid til hvile. Men jeg er ikke utbrent, sier Hoppuke-helten Bjørn Einar Romøren til Dagbladet.

Også årets første hoppstjerneskudd Sigurd Pettersen har klaget over lite overskudd i det siste. Suksesstrener Mika Kojonkoski vil derfor verne hopperne mot alt oppstyret rundt dem når den siste finpussen før VM i Val di Fiemme skal gjennomføres.

- Guttene trenger å konsentrere seg i fred og ro før VM. Derfor vil vi prøve å finne en plass hvor det er minst mulig folk, sier Mika Kojonkoski til Dagbladet.

Gleder seg

Romøren gleder seg allerede til treningssamlingen.

- Det gleder jeg meg til. Det skal bli godt å være i ro og få trent ordentlig mer enn en dag, mener Romøren.

Finnen vil verken røpe sted eller tid for samlingen. Men han er åpen om hva som er hovedmålet med treningssamlingen. Et viktig stikkord er kvalitet.

- De skal slappe av, gjennomføre noen få kvalitetshopp og drive mental trening. Rett og slett finne den optimale fysiske og mentale balansen, forteller hopptreneren.

- Vil du be hopperne om å slå av mobiltelefonene sine?

- Nei, så dramatisk er ikke dette, svarer han og ler.

- Vil dere leie inn en psykolog eller andre personer som vanligvis ikke er i støtteapparatet, under denne samlingen?

- Nei. Ingen som ikke er med til vanlig vil være på samlingen. Gutta gjennomfører de mentale forberedelsene som en naturlig del av hopptreningen. Trenere, ledelse, utøvere, og servicefolk som skal gjennomføre testing av ski, vil delta på samlingen.

Samme målsetting

De norske hopperne har overgått seg selv i vinter. Kojonkoski er, som resten av Hopp-Norge, veldig fornøyd med resultatene elevene hans har prestert så langt. Nå planlegger han å fortsette i samme spor fram mot VM.

- Utøverne har veldig god motivasjon, og all trening blir gjennomført på et høyt nivå. I tillegg er det en enorm positiv energi i laget for tida - alle hopperne støtter opp om hverandre, forklarer han.

Selv om resultatene så langt er bedre enn forventet, ønsker ikke treneren å forandre målsettingen han og hopperne sammen bestemte seg for før sesongen startet.

- Vi satte opp en målsetting for åtte måneder siden. Den kommer vi ikke til å forandre på. Målet er fremdeles å være sjette beste lag og ha en individuell plassering blant de seks beste i VM. Om vi gjør det bedre, er det bare fint, sier Kojonkoski.

STOPP: Kim Roar Hansen (18), Lars Bystøl (24) og Sigurd Pettersen (22) ser fram til å trene i ro og fred før VM.