FLYTTES: Skal du se Martin Ødegaard og resten av det norske laget mot Sverige hjemmei sofaen på mandag, trenger du ikke sette på TV-en før to minutter over klokka 20. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
FLYTTES: Skal du se Martin Ødegaard og resten av det norske laget mot Sverige hjemmei sofaen på mandag, trenger du ikke sette på TV-en før to minutter over klokka 20. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Går med på svensk krav: Landskampen på mandag flyttes til klokka 20.02

Norge-Sverige.

(Dagbladet): Mandagens treningskamp mellom Norge og Sverige på Ullevaal har hele veien vært oppgitt til å starte klokka 20.00.

Tidligere i dag reagerte imidlertid flere i den norske landslagsleiren med undring da de plutselig fikk høre at kampstarten på oppgjøret med Martin Ødegaard, Zlatan Ibrahimovic og resten av de beste spillerne i Norge og Sverige er flyttet til det uvanlige tidspunktet 20.02.

Det vil si, det offisielle kamptidspunktet er fortsatt 20.00, men kampen kommer ikke til å starte før to minutter seinere.

Svensk forespørsel Det er Max som skal sende kampen i Norge, og sportssjef i TV Norge og Max, Jan-Erik Aalbu, forklarer tominuttersutsettelsen slik:

- Det er riktig at kampen flyttes. Det var våre svenske venner som kom til oss og spurte. For oss har det ingen betydning, så jeg gikk videre til Norges Fotballforbund, som ikke hadde noe problem med å utsette kampen i to minutter, sier han til Dagbladet.

- Jeg vet ikke hva grunnen til at de ønsket å utsette kampstarten er, men så lenge det ikke hadde noen betydning for oss, er det helt greit. Det sjelden avsparket tas nøyaktig klokka 20.00 uansett, legger Aalbu til.

- Mer studiotid Sportssjef i SBS Discovery Sverige, Emir Osmanbegovic, gir dette svaret i en e-post på Dagbladets spørsmål om hvorfor svenskene ønsker en seinere kampstart:

- For å få mer studiotid og dermed gi matchen en enda bedre innramming har vi og våre norske kolleger i Discovery Networks Norway stilt spørsmålet om å flytte kampstarten med to minutter.

Knut Kristvang, daglig leder i Fotball Media, som håndterer TV-rettighetene for NFF, har i samråd med NFF gitt grønt lys til utsettelsen. Han sier:

- GREIT: Sportssjef i TV Norge, Jan-Erik Aalbu, ser ikke noe problem ved at kampen starter to minutter seinere. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
- GREIT: Sportssjef i TV Norge, Jan-Erik Aalbu, ser ikke noe problem ved at kampen starter to minutter seinere. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

- Dette er ikke mer dramatisk enn at avspark flyttes til to minutter over åtte. Det er en tilpasning for at TV-sendingen skal bli så optimal som mulig. Det er for at svenskene skal få sin sending fra Ullevaal til å passe sendeskjemaet.

- Har du vært borti slike tidspunkt tidligere?

- Ja, vi har hatt det før. Men når vi fastsetter tidspunktet er det sjelden vi sier 20.02 eller 20.07. Den offisielle kampstarten på Norge-Sverige er fortsatt 20.00.

• For ordens skyld: Norge-Sverige sendes på Max. Neste fredags kamp mot Aserbajdsjan flyttes ikke, og starter 20.45 på samme kanal.