Historisk endring

Går mot Johaug-råd

Flere norske utøvere har vært kritiske, men i dag bestemte FIS seg for å gå for like distanser for kvinner og menn i langrenn.

KAN BLI ENDRET: Skiathlon er en av distansene hvor det skiller mye for menn og kvinner. Kvinner går 15 kilometer, mens herrene går 30. Det kan bli forandret i framtida nå. Her går kvinenne under OL i Beijing. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
KAN BLI ENDRET: Skiathlon er en av distansene hvor det skiller mye for menn og kvinner. Kvinner går 15 kilometer, mens herrene går 30. Det kan bli forandret i framtida nå. Her går kvinenne under OL i Beijing. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste 18 månedene har Det internasjonale skiforbundet (FIS) sett på muligheten for at kvinner og menn skal gå like langt i langrenn.

I dag hadde langrennskomiteen møte, og der ble forslaget om prinsippet om at kvinner og menn skal gå like langt vedtatt.

Blant landene som talte aktivt for forandringer var Sverige, Finland og USA. Russland, Italia og Østerrike var blant landene som ga klar beskjed om at de var mot.

I en avstemming ble forslaget vedtatt. 57 prosent sa ja, 36 prosent sa nei mens resten valgte å ikke stemme.

Må bekreftes

Det er ledelsen i det internasjonale skiforbundet, FIS Council, som formelt skal banke gjennom forslaget til langrennskomiteen 26. mai, men Dagbladet får beskjed fra informert holdt at det så å si aldri skjer at de går mot et forlag fra langrennskomiteen.

- Det er en viktig og historisk avgjørelse, uttalte leder for langrennskomiteen, Vegard Ulvang, i møtet Dagbladet fulgte.

Han fortsatte:

- For meg forteller vi en historie nå om at kvinner ikke er like sterke som menn, det vil jeg forandre.

Norsk uenighet

FIS' forslag om nye og like distanser har skapt mye diskusjon i langrennsmiljøet det siste året. De svenske kvinnene har høylytt sagt at de ønsker en likhet, mens i Norge har mange vært kritiske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer