Går mot spillerflukt: Kun én spiller har sagt ja til å bli med Hønefoss ned i 2. divisjon

- Vi må regne med at mange forsvinner.

RYKKET NED: Hønefoss-trener Rune Skarsfjord kan se det meste av stallen forsvinne etter nedrykket til 2. divisjon. Det er ikke sikkert at han selv trener klubben neste år. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
RYKKET NED: Hønefoss-trener Rune Skarsfjord kan se det meste av stallen forsvinne etter nedrykket til 2. divisjon. Det er ikke sikkert at han selv trener klubben neste år. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

Kun én spiller sier med sikkerhet at han blir med Hønefoss ned i 2. divisjon. Det går mot spillerflukt fra ringeriksklubben.

Hønefoss har hatt en håpløs sesong i 1. divisjon. Allerede i sesongen forsvant flere av de beste spillerne.

Lokalavisen Ringerikes Blad har spurt spillerne om de blir med HBK ned i 2. divisjon. Kun lokale Sigurd Svendsen er klar på at han blir med klubben ned én divisjon. De øvrige spillerne svarer helst «vet ikke».

En som forsvinner er amerikaneren Bobby Warshaw.

- Det er en flott klubb, men jeg får ikke arbeidstillatelse til spill i 2. divisjon, sier Warshaw til Ringblad.

- Vi må regne med at mange forsvinner etter et nedrykk, sier sports- og utviklingssjef Rolf-Magne Walstad til avisen.

Han er også snart ferdig i den tidligere eliteserieklubben. Hønefoss har spilt 17 sesonger på de to øverste nivåene i Norge. Nå venter en sesong i 2. divisjon hvor klubben må bygges opp på nytt.

Det er også uklart om trener Rune Skarsfjord fortsetter.

- Jeg har kontrakt i to år til, og hvis noe utenom det skal skje, så blir det samtaler mellom meg og styret. De har gjort tiltak som har vært nødvendig hele veien. Det er veldig synd. Men situasjonen er vel sånn at selv om vi hadde kjempet om opprykk, så hadde klubben styrt mot konkurs, sa Skarsfjord nylig til Ringerikes Blad.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram