Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Går mot stjernespekket Vasalopp

- Det kan bli et historisk løp.

 FOR PROFFE OG AMATØRER:   Det går mot et rekordsterkt felt i Vasaloppet i år.  Foto: NTB Scanpix
FOR PROFFE OG AMATØRER: Det går mot et rekordsterkt felt i Vasaloppet i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ski-VM i Falun gir ringvirkninger for Vasaloppet. Flere internasjonale langrennsprofiler har meldt seg på.

Det er en knapp måned til langløpet går av stabelen, men allerede kan svenskene friste med navn som Aleksandr Legkov, Maksim Vylegzjanin og Justyna Kowalczyk på startstreken.

- Slik utviklingen er akkurat nå, kan det bli et historisk Vasalopp der vi får en skikkelig kamp mellom langløpsspesialistene og de etablerte VM- og OL-stjernene, sier Vasaloppets sportssjef Johan Eriksson.

Ifølge Eriksson har de forhåpninger om at enda flere store navn skal hive seg på, men det kan ta en stund før det skjer.

- Vi ser store muligheter for å lokke interessante navn nå som hele skiverden kommer til Dalarne i forbindelse med VM. Vi har kontakt med mange, men de fleste vil vente til etter VM med å ta en beslutning, sier han.

Det ni mil lange langløpet går mellom Sälen og Mora i nettopp Dalarna. Fra VM er ferdig i Falun, går det kun én uke før Vasalopp-starten går i Sälen.

I fjor vant norske John Kristian Dahl og Laila Kveli. Også i 2013 ble det norske seirer ved Jørgen Aukland og Kveli.

(NTB)