Går på dagen

Tommy Svindal Larsen er ferdig som trener og markedssjef.

FERDIG: Tommy Svindal Larsen forteller at han er ferdig som trener og markedssjef i Pors. Han går på dagen. Foto: Christian Roth Christensen
FERDIG: Tommy Svindal Larsen forteller at han er ferdig som trener og markedssjef i Pors. Han går på dagen. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Tommy Svindal Larsen (45) er blitt enig med styret i Pors Fotball om å forlate jobben som hovedtrener og markedssjef i klubben umiddelbart.

Den tidligere storspilleren med 24 landskamper for Norge sier at det ikke dreier seg om en oppsigelse.

- Det er ikke ukjent at jeg har vært en stor lønnspost med to jobber i klubben. Og i den økonomiske situasjonen klubben dessverre befinner seg i, så ble det et naturlig utfall at jeg slutter. Jeg kunne stått i klubben i min ansettelse. Men det ville ikke vært sunt for samvittigheten, sier Tommy Svindal Larsen til Dagbladet.

Forlot Odd

For to og et halvt år siden forlot han en jobb som spillerutvikler i eliteserieklubben Odd til en noe mer uforutsigbar tilværelse i Pors. Målet var at Svindal Larsen skulle få fart på ei skakkjørt skute. Men klubben har ikke maktet å komme seg, og befinner seg nå i en likviditetskrise.

- Vi fikk ikke det her til å gå, selv om vi gjorde grep og tok et nedrykk som en del av en prosess. Vi hadde toppfotball som et langsiktig mål. Men forholdene ble vanskelige underveis, sier Svindal Larsen.

Han forklarer:

- Jeg så på det som en klubb med et spennende potensial. Og jeg ønsket å bidra. Men nå må klubben gjøre nye grep. I og med at jeg er den største lønnsposten i klubben, og klubben har en såpass anstrengt økonomi og sliter med likviditeten, så ble dette et fornuftig utfall, sier Svindal Larsen.

STORSPILLER: Tommy Svindal Larsen storspilte blant annet i Odd. Her fra en kamp mot Fredrikstad i 2007. Foto: Torbjørn Berg
STORSPILLER: Tommy Svindal Larsen storspilte blant annet i Odd. Her fra en kamp mot Fredrikstad i 2007. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

Ser framover

Han forteller at valget falt på Pors for to og et halvt år siden, også av familiære årsaker.

- Jeg ønsket ikke å flytte på familien. Ungene var små. Nå er de blitt større, og muligheten til å flytte på seg er enklere. Jeg ser framover og ser lenger utover i henhold til en framtidig jobb som trener. Jeg har den relevante utdannelsen og erfaring også som spillerutvikler i Odd. Neste steg for meg vil være en klubb der jeg vet det er gode rammebetingelser, sier Tommy Svindal Larsen.

Han ønsker ikke å kommentere en eventuell sluttpakke fra Pors.

- Det jeg kan si er at vi er blitt enige om en styrt avvikling. Det har vært en god tone mellom oss, sier Tommy Svindal Larsen.