Går på talerstolen med Brann-drakt

Heikki Holmås mener det et festantrekk som kler Stortinget.

(Dagbladet.no) Hordalendinger i Bergen og i eksil lover at resten av kongeriket skal få merke at byens stolthet er blitt seriemestere.

For selv om en syltynn teori kan frarøve dem gullet de har ventet på i 44 år, har de fleste røde nå slått fast at gullet har kommet hem.

SV-politiker Heikki Holmås kommer til å markere det på sin måte:

- Jeg skal gå på talerstolen i Stortinget i Brann-drakt dersom Brann tar gull, sier han til Aftenposten.

- Festantrekk

Overfor Dagbladet.no utdyper han at han kommer til å gjennomføre dette. Og selv om han gjentar at Brann trenger ett poeng til for å være sikret, er det ingen tvil om at det er mer snakk om når Brann tar gull og ikke hvis.

- Du frykter ikke å bli klubbet ned fra talerstolen?

- Nei, en Brann-drakt vil jo være et festantrekk og folk har gått på talerstolen i selskinnsvest og busserull før, sier Brann-patrioten.

Går på talerstolen med Brann-drakt

Han legger ikke skjul på at tilhengerne som har ventet siden 1963 kommer til å markere gullet på en skikkelig måte. Bergenserne har allerede lovet en gullfest Norge ikke har sett maken til.

- Skal bare feire ei uke ...

Og for dem som frykter at det kan bli i meste laget, kommer han med følgende melding:

- Hvis vi bare får lov til å ta helt av i en ukes tid, skal vi sørge for å være rause hele neste sesong. Skrekken for mine venner i Oslo er at vi løper rundt som konger hele neste år.

- Du mener vi skal tro på at ei uke holder?

- Nei, det blir kanskje litt for kort tid. Men vi skal oppføre oss, altså.

Før han nevner at det kan bli litt støy fra vest om Brann hevder seg i UEFA-cupen. Og neste år; ja, da er det Champions League.

Rappet i Stortinget

Går på talerstolen med Brann-drakt

Dette er ikke første gang Holmås overrasker i Stortinget. For noen år siden framførte han en rap fra talerstolen. Stortingspresident Jørgen Kosmo satt klar med klubba, men unnlot å slå den i pulten.

- Kosmo lot det passere, men sa at han måtte følge ekstra godt med for å slå ned på eventuelle banneord og sånt. Men det hadde jeg jo ikke, sa Holmås.

For drøyt halvannet år siden fikk Holmås og partikollega Audun Lysbakken påpakning for å stille i olabukser og strikkejakker på jobb.

Stortingets visepresident Carl I. Hagen har tidligere gått ut for strengere klesregler, men han henviser videre til stortingspresiden Thorbjørn Jagland i denne saken. Jagland har ikke besvart Dagbladet.nos henvendelser.

I RØDT: Her kler Heikki Holmås seg i rødt for Burma. Nå skal han snart kle seg i rødt for Brann, bare gullet er sikret. Foto: GEIR BØLSTAD
I RØDT: Her kler Heikki Holmås seg i rødt for Burma. Nå skal han snart kle seg i rødt for Brann, bare gullet er sikret. Foto: GEIR BØLSTAD Vis mer
I DRESS: I ærverdige Stortinget går de fleste i dress.