Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Tour de France 2018

– Går rett og slett litt for fort

Nordmennene uten sjanse til å følge da vinnerbruddet gikk.

HANG IKKE MED: Både Boasson Hagen og Kristoff kom til kort på den 9. etappen i Tour de France lørdag. EPA/KIM LUDBROOK
HANG IKKE MED: Både Boasson Hagen og Kristoff kom til kort på den 9. etappen i Tour de France lørdag. EPA/KIM LUDBROOK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROUBAIX (procycling.no): Det ble spådd et kaos før start, og kaos er så absolutt det riktige ordet for å oppsummere den niende etappen i Tour de France.

Richie Porte forsvant ut av rittet med velt allerede før den første av 15 brosteinssektorer, og i tråd med antall forserte brosteinskilometere, gikk det også nye velt og punkteringer.

– Jeg veltet to ganger underveis og det koster alltid krefter. Egentlig var det litt uforskyldt begge gangene, spesielt den siste gangen hvor jeg velter i tredjeposisjon, sier Alexander Kristoff til procycling.no etter målgang.

– Jeg føler toget går hver jeg gang velter, for da bruker jeg så mye krefter på å komme tilbake. Jeg kom meg tilbake to ganger, men jeg synes det var hardt begge gangene. Da mister jeg litt motet.

Hadde ikke kreftene til å følge

Både Kristoff og Edvald Boasson Hagen satt i tetgruppa da de kom inn på den nest siste brosteinssektoren -1800 meter lange Camphin-en-Pévèle.

Mot slutten av partiet, med drøyt 17 kilometer igjen, angrep sammenlagtleder Greg Van Avermaet (BMC) sammen med John Degenkolb (Trek-Segafredo) og Yves Lampaert (Quick-Step Floors).

– Det var ett av de partiene hvor jeg var litt for langt bak. Da klarer jeg ikke å kjøre forbi og opp igjen. Da er det vanskelig å få gjort så mye annet enn å håpe at noen nærmere vil tette luka, sier Boasson Hagen.

– Jeg så at de stakk på det strekket og jeg hadde ikke noe å svare med. Da visste jeg jo at toget gikk. Det var såpass sterke folk som gikk av gårde og det var ikke mye kjørevilje bak, forklarer Kristoff.

– Jeg hadde ikke beina til å henge med de beste da de kjørte. Jeg så at de gikk, men det var ikke så mye jeg kunne gjøre med det. Jeg stod ganske stille på det strekket etter hvert, sier Kristoff videre.

Slag i hofta for Kristoff

Kristoff gjorde spede forsøk på å få fart i gruppa og Boasson Hagen sendte fram lagkamerat Reinardt Janse van Rensburg til å kjøre. Forspranget vokste dog raskt, og det ble raskt klart at de to nordmennene var utenfor selve seierskampen.

På forhånd hadde Kristoff varslet at han var avhengig av et ritt hvor både rittuvikling og mangel av uhell var på hans side.

– Hver gang jeg velter er jeg helt på limiten for å komme tilbake. Jeg visste jeg at jeg måtte ha et veldig "smooth" ritt for at det skulle gå veien, men jeg tror fort jeg hadde vært i den gruppa jeg satt i til slutt uansett, sier han.

I den siste velten pådro nordmannen seg et slag i hofta.

– Jeg følte meg ikke helt konge etter det. Jeg stivnet godt på det strekket hvor de stakk, og prøvde å gå etter i starten. Du må være rett på hjul, og selv om jeg hadde vært det, hadde jeg fort ikke klart det likevel.

– Hva er det som konkret mangler da?

– Det går vel rett og slett litt for fort. De er for sterke. Jeg er vel ikke helt god nok til å henge med dem da, sier Kristoff.

På de siste tre kilometerne stakk også en gruppe med Peter Sagan, Philippe Gilbert, Bob Jungels og Jasper Stuyven av gårde. Dermed var det en åttendeplass som Boasson Hagen og Kristoff spurtet om i gruppa bak. Der prøvde Kristoff seg på en langspurt, men ble forbikjørt på slutten og endte på ellevteplass. Boasson Hagen kom på sin side veldig godt mot slutten og sikret seg åttendeplassen.

Saken er levert av procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!