Går samme vei som Beatles

ABBEY ROAD (Dagbladet): 28 år og noen milliarder fotavtrykk etter at The Beatles gjorde fotgjengerfeltet i Abbey Road verdensberømt: RBK-kvartetten Bent Skammelsrud (31), Vegard Heggem (21), Erik Hoftun (28) og Harald Brattbakk i tilfeldig takt. - Selvfølgelig kan vi gå helt til Mesterligafinalen, sier de.

Ikke uten viktige reservasjoner, naturligvis, men med en gryende bevissthet om at en slik påstand ikke lenger bare er teoretisk begrunnet. For selvsagt kan Rosenborg gå til finalen - teoretisk sett. Spørsmålet er om de også kan gjøre det i praksis?

Svaret har du allerede lest. Og en del av forklaringen kommer her:

- Vi frykter ingen lenger. Det er forskjellen fra tidligere, da vi hadde en tendens til å ha tapt enkelte kamper på forhånd, sier kaptein Bent Skammelsrud.

- Vi virker mye mer forberedt nå. Vi har fått mer selvtillit og trygghet i det vi driver med, sier Vegard Heggem.

Gjenskapt kvalitet

- Hjemme har vi bevist at vi kan slå alle. Og på bortebane har vi hatt framgang. Totalt sett er vi blitt bedre enn i fjor, sier Erik Hoftun.

- Vi har gjenskapt kvalitet på de plassene vi mistet i fjor, og de mange nykommerne i denne sammenhengen bidrar til at motivasjonen holdes oppe, sier Harald Brattbakk.

Men ingen i RBK-kvartetten sitter med forventninger om å nå en finale. Først må de kjempe knallhardt for å nå en kvartfinale. Helst bør både Real Madrid (torsdag på Lerkendal) og Olympiakos (10. desember i Athen) slås. Men fire poeng er sannsynligvis nok til kvartfinaleplass.

Vinne VM

Uansett kreves det både flaks og maksprestasjoner. Og enda mer hvis RBK skal komme lenger enn i fjor. Skammelsrud sammenlikner RBKs finalemuligheter med Drillos VM-muligheter til sommeren:

- Norge kan også vinne VM neste år. Hvis absolutt alle marginer går i Norges favør. Det er ikke så ofte det skjer, sier han.

Alle fire er opptatt av at RBK hadde altfor stor respekt for Real Madrid da lagene møttes i åpningskampen.

Gleder oss

I ettertid har de innsett at spanjolene slett ikke var uovervinnelige, og i tillegg erfart at de selv har framstått som bortimot uovervinnelige hjemme på Lerkendal.

Det er en bevissthet som kan slå ut flere veier.

- Da vi slo Milan i fjor fantes det ikke en nerveprikk hos oss. Vi hadde ingen alvorlige forventninger om å vinne, og slo oss løs. I år har vi to seirer av to mulige hjemme, og vi vet vi må slå Real. Vanskelig å vite hvordan vi takler den utfordringen, sier Skammelsrud.

- Det er viktig at vi ikke tipper over, og tror at dette kan gå av seg selv. Men i fjor på dette tidspunktet var vi litt usikre på situasjonen. Nå gleder vi oss til de gjenstående kampene, sier Heggem.

De er ikke alene.