Politiaksjon mot Russlands VM-tropp

Går stafett etter razzia

Italiensk politi gjennomførte en razzia hos deler av den russiske VM-troppen i skiskyting lørdag morgen. Målet var Aleksandr Loginov.

PÅ ROMMET: Politiet skal blant annet ha gått inn på rommet til Alexander Loginov under aksjonen. Foto: Kristoffer Løkås. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Russland bekrefter at Loginov går dagens stafett. ANTERSELVA / OSLO (Dagbladet). Aleksandr Loginov og hans personlige trener Aleksandr Kasperovitsj var målet for razziaen.

Razziaen ble gjennomført i morgentimene i den italienske VM-byen Anterselva av italiensk politi. Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) bekrefter at de samarbeider med politiet:

- Vi kjenner til razziaen, og kommer til å samarbeide med italienske myndigheter. Vi gir ingen ytterlige kommentarer på nåværende tidspunkt, skriver IBU i en pressemelding lørdag morgen.

- Det var voldsomt i dag. Uansett utfall er dette tungt på VMs kanskje viktigste dag. Vi får bare avvente det som skjer, sier NRK-ekspert Ola Lunde.

Beslagla utstyr

Den russiske hovedtreneren Antolij Khovantsjev bekrefter til NRK at politiet har vært på rommet til Aleksandr Loginov. Der skal det ha blitt beslaglagt datautstyr og mobiltelefoner.

Seinere på dagen uttalte president i det russiske skiskytterforbundet, Vladmir Drachev, seg til pressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer