-  Går stygg-fort i høyden

For Magnus Moan (22) er det en fordel at OL går i høyden.

-  Jeg takler høyden bedre enn de fleste, og gikk styggfort på de to høydesamlingene vi hadde i Ramsau og Courchevel i sommer og høst. I går hadde jeg nest beste langrennstid, og ville vært på pallen med to hopp som det siste på 86,5 meter, sier Moan til Dagbladet.

Optimist

Etter lørdagens andreplass falt han ned tre plasser ned på lista i går. Det forhindrer ikke at Moan bobler av optimisme foran det som skal skje i OL.

-  Jeg er skikkelig på gang, men trenger å bygge opp kroppen igjen. De to rennene i helga har tatt på kreftene. Jeg er sliten, men tar meg fort inn igjen. Nå ser jeg fram til noen rolige langturer med lav intensitet, sier Moan foran høydesamlingen i St.Moritz.

Akklimatisering

Der skal kombinertgjengen ligge i ni dager for å akklimatisere seg. 7.februar reiser de til heksegryta Pragelato.

-  Magnus er i kjemperute, og kommer til å bli i veldig god form gjennom høydeoppholdet. Det er helt nødvendig, og vil gi samtlige av gutta et løft foran OL. Magnus og Håvard (Klemetsen) vil følge rammeplanen vi har satt opp, de andre vil ha litt forskjellig program, sier landslagssjef Frode Moen til Dagbladet.

Græsli syk

LADE BATTERIENE: Magnus Moan ser fram til å lade batteriene på nytt i høyden i St. Moritz. Foto: Ole C.H. Thomassen
LADE BATTERIENE: Magnus Moan ser fram til å lade batteriene på nytt i høyden i St. Moritz. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Petter Tande gikk et bra langrenn i går, og ble sjettemann.

-  I likhet med Magnus, er også Petter veldig positiv i høyden. Håvard trenger litt lenger tid på å akklimatisere seg. Ola Morten Græsli er syk, og ble igjen i Trondheim da resten av gjengen dro til Seefeld. Han er forkjølet, og reiser til høydetreninga tidligst onsdag, sier Frode Moen.

 Hannu Manninen vant begge rennene i Seefeld, og leder verdenscupen med 1 264 poeng. Magnus Moan er andremann med 605 poeng, mens Petter Tande er nummer åtte med 498 poeng.

18. PLASS: Det stemte heller ikke i går i bakken for Magnus Moan. Fra 18. plass gikk han seg fram til 5. plass i langrennet i Seefeld.