Går til erkerivalen

Renaults Formel-1-stjerne Fernando Alonso signerte i går for erkerivalen McLaren, og skal kjøre for konkurrenten fra 2007.

Tidligere i år ble den spanske føreren verdens yngste mester i formel-1, og brøt samtidig Michael Schumachers seiersrekke med fem titler på rad.

Nå har han brutt med Renault.

-  Det er selvsagt leit å forlate Renault, men av og til dukker det opp muligheter som er for gode til å gå glipp av, sier Alonso ifølge ANB.

Renault i år

Han har likevel et år igjen av kontrakten sin med Renault, og blir å finne på deres hjul også i 2006.

-  Jeg vil være 100 prosent fokusert på å gjøre oppgavene mine for Renault neste år, slik at vi kan forsvare tittelen, sier Alonso.

Nyheten kom samtidig som det ble kjent at Vodafone bryter med Ferrari, og har signert med McLaren for 2007.

Mest sannsynlig kommer finske Heikki Kovalainen til å overta setet til Alonso fra 2007. Kovalainen signerte tidligere i år en avtale om å bli testfører i Renault for neste sesong og ble nummer to i GP2 i år.

 BYTTER BIL: Fernando Alonso skal kjøre Renault også i 2006, men signerte i går for erkerivalen McLaren som han skal kjøre for fra 2007. Foto: AP/Scanpix
BYTTER BIL: Fernando Alonso skal kjøre Renault også i 2006, men signerte i går for erkerivalen McLaren som han skal kjøre for fra 2007. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Räikkönen til Ferrari?

Kimi Räikkönen og Juan Pablo Montoya er McLarens to hovedførere, og en av dem forsvinner mest sannsynlig fra Mercedes-laget innen Alonso kommer til 2007-sesongen.

-  Vi er i samtaler med begge førerne med tanke på 2007-sesongen, sier McLaren-sjef Ron Dennis.

Räikkönen har flere ganger vært koblet opp mot Ferrari. Ryktene forteller at han overtar Michael Schumachers sete i 2007. Räikkönen har avkreftet dette.

STALLKAMERATER: Mercedes McLaren-kjørerne Kimi Raikkonen fra Finland (t.v.), og Colombianeren Juan Pablo Montoya (t.h.), får Fernando Alonso (i blått) som stallkamerat fra 2007.