I GULT: Fabio Aru har fremdeles den gule ledertrøya, men danske Michael Rasmussen tror ikke det kommer til å vare. Foto: AFP PHOTO / Jeff PACHOUD / NTB Scanpix
I GULT: Fabio Aru har fremdeles den gule ledertrøya, men danske Michael Rasmussen tror ikke det kommer til å vare. Foto: AFP PHOTO / Jeff PACHOUD / NTB ScanpixVis mer

Går til frontalangrep på hjelperytterne hans:
- De er for dårlige

Rasmussen mener det kan bli tøft for Aru.

(Dagbladet): Italienske Fabio Aru sykler fortsatt i den gule ledertrøya i årets Tour de France, men mange spår at det kan bli tungt for 27-åringen denne helga.

En av de som har ytret sin skepsis, er den tidligere danske syklisten og Ekstra Bladets ekspert Michael Rasmussen.

Rasmussen, som i 2013 innrømmet å ha dopet seg i store deler av sin karriere, sier at det først og fremst er den manglende bredden på Astana-laget som gjør det vanskelig for italieneren.

- Jeg anser det for nærmest usannsynlig at Fabio Aru kan vinne Tour de France med det laget han har rundt seg. De er kjørt så tynne. Hver eneste gang de kommer til en bro som går over en motorvei vil han være isolert, sier han

For med unntak av Arus gule trøye, har det vært et tungt ritt så langt for Astana.

To av de viktigste hjelperytterne hans, Dario Cataldo og Jakob Fuglesang, gikk begge i asfalten på onsdag. Catylda brøt samme dag, mens danske Fuglesang måtte takke for seg i går.

I tillegg brukte Andriy Grivko uforholdsmessig mye krefter på fredag da han måtte ta igjen feltet etter en tissepause. Laget med de blå trøyene glimret med sitt fravær i fronten av hovedfeltet.

Rasmussen tror Aru kan beholde den gule trøya i dag, men at det vil bli betraktelig vanskeligere på søndagens etappe.

- Lørdag blir det ikke for tungt for ham, men allerede på søndagens etappe vil han komme under press igjen. Lagkameratene hans er rett og slett for dårlige, sier han.

De resterende rytterne på Astana er Alexei Lutsenko, Michael Valgren, Andriy Zeits, Dmitriy Gruzdev, Bakhtiyar Kozhatayev og tidligere nevnte Grivko.

Dagens etappe går over 181,5 kilometer fra Blagnac til Rodez, og har to tredjekategoristigninger. I morgen skal syklistene over fire kategoriserte stigninger fra Laissac-Sévérac L'Eglise til Le Puy-en-Velay.