Går til inkassomot Solér

Fotballagent Gunnar Martin Kjenner går til inkasso for å drive inn pengene kollega Erik Solér skylder ham etter salget av Harald Martin Brattbakk til Celtic. Solér skulle ha betalt to millioner kroner før nyttår.

Dermed er foreløpig siste episode av såpeoperaen rundt fotballagentene Erik Solér og Gunnar Martin Kjenner klar.

Og i Glasgow i Skottland sitter Brattbakk, som ved hjelp av de to hjelpsomme herrene visstnok gikk glipp av til sammen tre millioner kroner av overgangssummen fra Rosenborg til Celtic.

Forvirret?

Brattbakk ga i juni i fjor Kjenner enerett på salg av seg selv, men Kjenner solgte i oktober eneretten til Solér - for ubegripelige to millioner kroner. Etter hvert viste det seg at salget «bare» innbrakte Solér selv en million.

- Det soleklare prinsipp i slike saker er at man deler agenthonoraret i to like deler. Det ville ikke Solér: Han krevde 70 prosent. Til slutt ble vi enige om at jeg skulle få to millioner kroner, sier Kjenner.
- Men er ikke to millioner kroner svææært mye for en jobb du ikke gjorde?

- Jo. Jeg er enig i det. Men Solér ville ikke følge vanlig praksis og dele 50/50. Og rundt to millioner var det jeg selv hadde forhandlet meg fram til for å selge Brattbakk til Venezia i Italia, Celta Vigo i Spania eller Benfica i Portugal - før Solér kom på banen, sier Kjenner.

Som ivrig understreker at han har en avtale med Solér, ikke med Brattbakk. Og at hans to millioner også må deles med tre andre samarbeidene agenter.

Taus Solér

Erik Solér bekrefter at Kjenner skal få sine to millioner - når han får penger fra Celtic. Han innrømmer at han skrev under «en avtale med Kjenner» i oktober i fjor, men han vil ikke si noe om innholdet.

- Jeg har som prinsipp ikke å snakke om avtalene jeg inngår, sier han.

Også Harald Brattbakk er nokså taus:

- Æ vil itj snakk om det.

Men Brattbakk bekrefter likevel at han mener Kjenner «tok» to millioner kroner av det som skulle vært hans pott.

<B>VIL HA MILL.:Gunnar Martin Kjenner vil ikke vente lenger på de to millionene som Erik Solér skylder ham.