- Går til jeg er 40

Halvard Hanevold (34) planlegger gjerne seks år fram - til Vancouver-OL i 2010. Men enda viktigere er det å detaljstyre de neste 28 dagene.

RUHPOLDING (Dagbladet): For å styrke gullsjansene i VM har Halvard Hanevold (34) planlagt ned til minste detalj alt han skal gjøre fram til etter at VM er over om en snau måned.

Med to strake seirer i verdenscupen er Hanevold allerede i god form foran VM-åpningen i Oberhof 7. februar. Men ifølge sin egen suksess-oppskrift er det fortsatt en del å hente på spissingen av formen.

Suksessmåler

For askermannen er mer opptatt av detaljer enn folk flest, men Hanevold er også overbevist om at detaljstyringen er en viktig årsak til at han i dag har to OL- og ett VM-gull på sin idretts-CV.

På et A4-ark er nemlig dagplanene sirlig notert ned.

- Dette arket styrer livet mitt de neste dagene. Det er utfallet av disse dagene som vil definere om denne sesongen blir en suksess eller ikke. Det er umulig å leve så stramt gjennom et helt år. Men én måned går greit. Det er akkurat kort nok til at det er mulig å holde trøkket oppe hele tida, sier Halvard Hanevold til Dagbladet.

Etter å ha tenkt seg om, går Hanevold med på å vise Dagbladet det han sjøl omtaler som en suksessoppskrift.

- Den har iallfall fungert bra for meg. Og målet er å stå øverst på pallen igjen i VM. Det er så moro, smiler Hanevold.

Aldri vært mer motivert

Etter å ha henvist Ole Einar Bjørndalen til andreplass i to strake verdenscupløp er iallfall selvtilliten på topp. I skiskyttermekkaet Ruhpolding har veteranen gått rundt som et eneste stort glis de siste dagene.

- Jeg har aldri hatt større motivasjon og aldri hatt det morsommere som skiskytter enn i år. Vi har en fantastisk stemning i laget, og jeg tror det er en av grunnene til at vi gjør det så bra nå, sier han.

I går så resultatlista nesten ut som et norsk mesterskap:

I tillegg til Hanevold, Bjørndalen og Lars Berger på pallen, gikk Egil Gjelland inn til femte- og Stian Eckhoff inn til sjetteplass. Bare tyske Ricco Gross på fjerde klarte å blande seg inn.

Mistet ledelsen

Sprekkferdig av lyst har Hanevold allerede begynt å snakke om å satse mot Vancouver-OL i 2010!

- Da vil jeg være 40 år, og slik det føles nå kommer jeg ikke til å gi meg før jeg er 40. Det er jo bare seks år til, og det er jo begrenset hvor mye kroppen kan forfalle på seks år.

Nå føler han seg sterkere enn noen sinne. Men innrømmer at Ole Einar Bjørndalen var like sterk i går. Bjørndalen hadde nemlig sin 43. verdenscupseier i lomma inntil det begynte å lave ned under løpet. Da endret forholdene seg dramatisk, og med sitt tidlige startnummer ble ikke Hanevold like hardt rammet av de tunge forholdene. Bjørndalen hadde ledelse på hele 20,9 sekunder ut fra stående, men ble slått med 1,8 sekunder i mål. Etterpå sa Bjørndalen at «skia nekta å flytte seg på andrerunden».

MER ENN LITT FORNØYD: Halvard Hanevold gjorde ingen hemmelighet av hva han syntes om å vinne på en svært god norsk dag i går - der Ole Einar Bjørndalen ble nummer to, Lars Berger nummer tre, Egil Gjelland nuimmer fem og Stian Eckhoff nummer seks.