Går til Molde - vil til EM

- Godt spill i Molde kan være nøkkelen for meg med tanke på EM. Det er ikke så mange venstrebacker å velge mellom, og alt kan skje, sier Roger Nilsen (29) til Dagbladet.

Rett over nyttår flytter han til Nordvestlandet og tar fatt på et nytt kapittel i sitt etter hvert omfattende fotballiv.

Og han har det travelt med å komme seg bort fra Graz i Østerrike.

- Sportslig har det gått greit der nede. Personlig har det stemt dårlig, sier Roger.

- Da jeg skrev under, lovte klubben oss plass i en internasjonal barnehage for sønnen vår. Han er jo oppvokst i England, og vi ville ta vare på det engelske språket.

- Da vi kom ned, viste det seg at det ikke fantes noen slik barnehage der i det hele tatt, sier Roger.

RBK-jakt

Roger Nilsen skal spille for Molde de neste tre åra, og han blir gjerne med på å vinne et eller annet.

- Men vi får være realistiske og innse at det fortsatt er et stykke fram til Rosenborgs nivå. De er i en klasse for seg selv. Men jobbes det bra på rekrutteringssida - som det gjøres i Molde - er det fullt mulig å nærme seg. Det bør da også være en naturlig ambisjon.

- Bra nivå

- Hvordan vurderer du norsk fotball?

- Nivået er veldig bra. RBK har jo bevist at de er i det europeiske toppsjiktet.

- Ingen nedtrapping å gå til Molde?

- Å nei, jeg har fortsatt ambisjoner og skal trå til. Først og fremst får jeg prøve å hjelpe til så laget ikke slipper inn så mange mål som sist sesong. Så får vi se hvor langt det bærer, sier Roger Nilsen.

  • Molde har betalt noe over fire millioner kroner for å løse Roger Nilsen fra kontrakta han har med Grazer AK.
<B>TIL TJENESTE: </B> Roger Nilsen flytter til Molde, og har ikke gitt opp håpet om å komme med i Nils Johan Sembs EM-tropp.