Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Går til retten for å navngi utro fotballprofil

The Sun prøvde saken i ettermiddag.

 SKANDALE:  Glamourmodellen Imogen Thomas står sentralt i skandalen som preger britiske medier for tiden. Hun skal ha hatt et forhold til en gift fotballprofil i seks måneder, og retten nekter historien å komme ut. Foto: CAMERA PRESS / James Veysey.
SKANDALE: Glamourmodellen Imogen Thomas står sentralt i skandalen som preger britiske medier for tiden. Hun skal ha hatt et forhold til en gift fotballprofil i seks måneder, og retten nekter historien å komme ut. Foto: CAMERA PRESS / James Veysey. Vis mer

(Dagbladet): Utroskapsskandalen rundt en spiller i en av Englands beste fotballklubber har skapt et voldsomt press mot myndighetene i landet. Mediene føler seg kneblet, mens navnet florerer på nettet.

Nå varsler tabloiden The Sun at de vil prøve saken for retten, for å få vurdert den såkalte gagging-orderen.

- Etter identifiseringen på forsiden av en skotsk avis er det klart at dette påbudet ikke fungerer, sier en talsmann for The Sun.

Grunnen til at mediene ikke får skrive navnet til den profilerte fotballspilleren, er Englands svært strenge lover som verner om privatlivets fred.

Statsminister David Cameron måtte tidligere i dag erkjenne at det kan ha gått for langt, og at situasjonen slik den er i dag er «uutholdelig».

- Ute av kontroll Han understreket imidlertid at loven må følges, men samtidig at han var bekymret for at dommerne hadde gått for langt. Fra det britiske rettsvesenet rettes det sterk kritikk mot Twitter, som «er helt ute av kontroll».

- Da statsministeren på frokost-TV innrømmet at han vet hvem fotballstjernen er, er det på tide at rettsvesenet gjør det rette og avslutter en situasjon der leserne til noen aviser, men ikke andre, får lov til å kjenne den dårligst skjulte hemmeligheten i vårt land, sier Suns talsmann.

Det er nemlig på mikrobloggnettstedet fotballspillerens navn er blitt offentliggjort for flere millioner brukere verden over. Høyprofilerte twitrere som et tungt CNN-anker er blant dem som har identifisert spilleren. Bare CNN-profilen har over 700.000 følgere.

 RASER:  Britiske aviser er ikke nådige i sin kritikk av rettsvesenet.
RASER: Britiske aviser er ikke nådige i sin kritikk av rettsvesenet. Vis mer

Og nettopp dette er paradokset for britiske medier: De får ikke skrive om det «alle» snakker om.

- En farse Det var grunnen til at flere storaviser i dag rettet kraftige spark mot myndighetene, og The Independent slo fast at hele loven nå er blitt en farse.

Den aktuelle stjernespilleren er ikke alene. Rundt 30 Premier League-stjerner skal de siste to årene ha gått rettens vei for å hindre utroskapsskandalene fra å nå avisforsidene, og det samme gjelder en lang rekke kjendiser.

I ettermiddag skal retten behandle The Suns sak. Avisen krever at det rettslige påbudet oppheves, slik at mediene kan få skrive det «alle» andre skriver allerede.

Kanskje vil det også være best for stjernen selv å gå ut med saken også.

- Hele verden vet hvem det er. Hver gang han prøver å hindre navnet fra å lekke ut, blir det bare verre. Det kan ikke ha vært lett for kona hans å høre dette, sier en kilde i spillerens klubb til The Sun.

 GÅR TIL RETTEN:  Du er ikke hemmelig lenger, slo The Sun fast i dag. Og rett har avisen i det, mannens navn florerer på nettet.
GÅR TIL RETTEN: Du er ikke hemmelig lenger, slo The Sun fast i dag. Og rett har avisen i det, mannens navn florerer på nettet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media