Går til sak for å beholde rekorden

Marius Bakken satte en strålende norsk rekord på 13.09,19. Det gledet alle på Bislett, utenom friidrettspresident Marius Rooth. - Ved å løpe med klubbdrakt har Bakken ødelagt for norsk friidrett, sier en sint Rooth til Dagbladet.

Før stevnet truet har Friidrettsforbundet med å slette Marius Bakkens rekord hvis han løp med sine personlige sponsorer i stedet for landslagsdrakten med forbundets reklamemerker. Bakken løp med sin egen drakt, og bryr seg ikke om det faktum at rekorden kan bli strøket.

- Jeg har tolv tusen vitner på at jeg løp så fort. Og jeg tok tida sjøl. Tida vil vise hva som skjer med rekorden. Det tenker jeg ikke på nå, sier Bakken.

Til sak

Det gjør President Rooth i NFIF.

- En av mulighetene er å stryke resultatet. Men vi trenger tid på å bestemme hvilken sanksjonsform vi velger å gi Marius, sier han.

- Hvor lang tid?

- Den tida vi trenger. Mer kan jeg ikke si.

Men det er svært sannsynlig at den straffen vil bli å stryke den historiske tida. Marius Bakkens juridiske rådgivere i NISO/LO varsler at de akter å gjøre noe hvis Friidrettsforbundet sletter rekorden.

- Vi mener at Marius Bakken ikke brøt noen regler her i dag. Og vi vil vurdere rettslige skritt hvis forbundet sanksjonerer. Å ta fra Bakken rekorden er vel ganske alvorlig, sier NISO-leder Thorleif Norum til Dagbladet.

Adrenalin

Men ingen kan ta fra Bakken et fantastisk løp. Stemninga på det ærverdige stadionet var elektrisk da Bakken senket sin egen rekord, og passerte en horde med afrikanere på de tre siste rundene. Etterpå beskrev han følelsen til en tolver, på en skala fra en til ti.

Båret fram av et entusiastisk publikum var Bakken i lykkerus etter det historiske løpet.

- Følelsen i hodet var deilig, følelsen i beina var tung. Men det kan ikke beskrives hvor viktig publikum er. Man får skikkelig adrenalinkick. Å se at avstanden fram til de oransje ryggene foran meg stadig ble mindre var det aller deiligste, sier Bakken til Dagbladet.

GLAD: Marius Bakken gjorde et kjempeløp i går. Men ikke alle var like fornøyde med hans nye rekord.