Går til sak for å beholde rekorden

Marius Bakken satte en strålende norsk rekord på 13.09,19. Det gledet alle på Bislett, utenom friidrettspresident Marius Rooth. - Ved å løpe med klubbdrakt har Bakken ødelagt for norsk friidrett, sier en sint Rooth til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Før stevnet truet har Friidrettsforbundet med å slette Marius Bakkens rekord hvis han løp med sine personlige sponsorer i stedet for landslagsdrakten med forbundets reklamemerker. Bakken løp med sin egen drakt, og bryr seg ikke om det faktum at rekorden kan bli strøket.

- Jeg har tolv tusen vitner på at jeg løp så fort. Og jeg tok tida sjøl. Tida vil vise hva som skjer med rekorden. Det tenker jeg ikke på nå, sier Bakken.

Til sak

Det gjør President Rooth i NFIF.

- En av mulighetene er å stryke resultatet. Men vi trenger tid på å bestemme hvilken sanksjonsform vi velger å gi Marius, sier han.

- Hvor lang tid?

- Den tida vi trenger. Mer kan jeg ikke si.

Men det er svært sannsynlig at den straffen vil bli å stryke den historiske tida. Marius Bakkens juridiske rådgivere i NISO/LO varsler at de akter å gjøre noe hvis Friidrettsforbundet sletter rekorden.

- Vi mener at Marius Bakken ikke brøt noen regler her i dag. Og vi vil vurdere rettslige skritt hvis forbundet sanksjonerer. Å ta fra Bakken rekorden er vel ganske alvorlig, sier NISO-leder Thorleif Norum til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer