SKAR SEG: Forholdet mellom Johann Olav Koss og Håvard Bøkko var på sitt verste forrige uke, men nå tror Koss på forsoning.Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
SKAR SEG: Forholdet mellom Johann Olav Koss og Håvard Bøkko var på sitt verste forrige uke, men nå tror Koss på forsoning.Foto: ARNT E. FOLVIK / DagbladetVis mer

- Går til samtalen med stor ydmykhet

Koss tror på forsoning med Bøkko.

||| (Dagbladet): Det første Johann Olav Koss vil gjøre når han nå har kommet på plass i Salt Lake City er å ta en forsoningssamtale med Håvard Bøkko.

Forholdet mellom de to nådde frysepunktet i forrige uke, da Bøkko stilte ultimatum for å få Koss fjernet fra jobben som assistenttrener for det norske skøytelandslaget.

- Jeg skal ha en prat med Håvard og går til den samtalen med stor ydmykhet, det viktigste jeg kan gjøre nå er å lytte til hva Håvard sier og deretter bidra til at OL-forberedelsene blir best mulig for Håvard - og de andre løperne, sier Koss til TV 2 Sporten.

Johann Olav Koss sa også til Dagbladet før helga at han vil skvære opp med Håvard Bøkko, og at det vil bli viktig for dem å snakke mye sammen framover.

Koss' tidligere skøytekollega og nåværende venn Ådne Søndrål uttalte at han synes synd på Koss etter det som har skjedd rundt skøytelaget.

- Det er bare utrolig trist. Jeg er fra samme sted som Bøkko, og familiene våre kjenner hverandre godt. Jeg har kjent Håvard siden han var født. Samtidig er Johann en av mine beste venner. Men jeg er overrasket over hvor uheldig Johann har kommet ut av dette. Han så det som en mulighet til å bidra og hjelpe til, og da er det overraskende at han kan ende så dårlig opp. Han har gått inn i dette med bare edle intensjoner. Han trenger ikke den jobben eller all den oppmerksomheten, sa Søndrål til Dagbladet.

Fredag skal de norske løperne på is for første gang i forbindelse med forberedelsene til OL i Vancouver.