UT AV STYRET: Hege Jørgensen er styremedlem i Norges fotballforbund. Nå trekker hun seg og går hardt ut mot NFF-president Yngve Hallén. Foto: John T. Pedersen
UT AV STYRET: Hege Jørgensen er styremedlem i Norges fotballforbund. Nå trekker hun seg og går hardt ut mot NFF-president Yngve Hallén. Foto: John T. PedersenVis mer

Går ut av NFF-styret i protest mot Hallén

- Vil ikke være gallionsfigur på VIP-tribunen, sier Hege Jørgensen.


• Hallén: - Jeg tar selvkritikk

KOLBOTN (Dagbladet): Publikum svikter, klubblagene flopper i Europa, landslagene kvalifiserer seg ikke for mesterskap og den nye tv-avtalen har skapt fotballfamiliær storm. Det er turbulente tider i norsk fotball.

Men det er ikke derfor Hege Jørgensen (38) har informert valgkomiteen i NFF om at hun ikke kommer til å stille til gjenvalg på Fotballtinget neste år.

Dagbladet kan i dag avsløre at Jørgensen følger i fotsporene til visepresidenten Hege Leirfall og generalsekretær Paul Glomsaker - som begge har trukket seg i høst. Uoffisiell grunn: Samarbeidsproblemer med fotballpresident Yngve Hallén.

- Umulig å fortsette Hege Jørgensen, som er tidligere sportssjef i Kolbotn Fotball, forteller at hun egentlig ønsker å fortsette som styremedlem i forbundet.

- Jeg har meddelt valgkomitéledelsen om at jeg ønsker å fortsette, men at det blir umulig for meg under sittende president, sier hun til Dagbladet.

Jørgensen begrunner valget sitt med to punkter:

• Mangel på fotballstrategisk ledelse.

- En av styrets - og presidentens - viktigste jobber er å ha en klar plan for hvordan vi ønsker å utvikle norsk fotball videre, og der er ikke Hallén dyktig nok. På styrehold er det viktig å være systematisk og det opplever jeg ikke at vi er i tilstrekkelig grad, sier 38-åringen.

- Som en gallionsfigur • Lederstil som ikke fungerer.

- Alle i styret i NFF sitter der fordi vi ønsker å påvirke utviklingen av norsk fotball, og det er viktig å bruke mangfoldet i styret. Jeg ønsker å bruke den kompetansen jeg har, og jeg kom ikke inn i styret for å sitte som en gallionsfigur på VIP-tribunen. Når ikke den kompetansen jeg sitter på tas på alvor, så blir det meningsløst for meg å sitte i styret. Når jeg sammen med de andre sitter på et så stort ansvar, så må jeg føle at jeg kan påvirke det jeg har ansvar for, sier Jørgensen.

Hege Leirfall (33), som trakk seg som visepresident i september, har tidligere ikke villet røpe grunnen til at hun fikk nok - men kan i dag bekrefte at hun trakk seg på grunn av flere av de samme årsakene som Hege Jørgensen.

Flere er misfornøyde - Jeg kan bekrefte at jeg trakk meg på grunn av samarbeidsklima og i forhold til lederstil. Utover det ønsker jeg ikke å uttale meg ytterligere, sier Leirfall, som er NFF-styrets lengstsittende medlem, med sine nesten seks år.

Etter det Dagbladet kjenner til, er det flere i forbundsstyret som vurderer å trekke seg på grunn av Halléns lederstil.

Valgkomitéleder Ulla Britt W. Kristensen forteller imidlertid at hun ikke har fått signaler om at flere enn de som allerede er kjent, ønsker å trekke seg.

- Men jeg har som valgkomitéleder snakket med flere, og er kjent med at det er en del ting ikke alle er fornøyde med, sier hun.

• Kristensen har som mål å ha valgkomiteens innstilling til nytt styre klar til 1. desember.

• Hallén: - Jeg tar selvkritikk