Sprangridning

Går verden rundt: - Ble skremt

En «sumobryter» har skapt problemer for enkelte av OL-hestene.

SKREMMER: Den realistiske voksfigueren av en sumobryter skal ha skremt enkelte av hestene i OL. Foto: AFP
SKREMMER: Den realistiske voksfigueren av en sumobryter skal ha skremt enkelte av hestene i OL. Foto: AFP Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

I sprangridning er det viktig at rytteren klarer å holde hesten sin rolig og hele tiden passe på at den ikke blir skremt eller mister fokus. I årets sprangridningskonkurranser i OL har det vært litt mer utfordrende.

Arrangøren har nemlig lagt til en ekstra detalj ved siden av et av hindrene. Der står det nemlig en stor voksfigur av en sumobryter.

- Når du kommer rundt hjørnet, så ser du rumpa på denne store fyren. Jeg la merke til fire eller fem hester som virkelig ble skremt, sa den britiske rytteren Harry Charles til AP etter gårsdagens konkurranse.

KOM SEG OVER: Norske Geir Gulliksen og hesten Quatro kom seg over det beryktede hinderet. Foto: NTB
KOM SEG OVER: Norske Geir Gulliksen og hesten Quatro kom seg over det beryktede hinderet. Foto: NTB Vis mer

- Litt skummelt

Sumobryteren har fått mye oppmerksomhet og enkelte av rytterne har også tatt grep for at hestene ikke skal blir redde for figuren.

Både Terry Vlock fra Israel og Darragh Kenny fra Irland bestemte seg for å ta hestene sine til det 10. hinderet før sine ritt, slik at dyret kunne bli vant til den store mannen som holder i hinderet, skriver nyhetsbyrået AP.

SØLV: Svenske Peder Fredricson tok sølv under sprangridnignen. Foto: AFP
SØLV: Svenske Peder Fredricson tok sølv under sprangridnignen. Foto: AFP Vis mer

- Det ser ut som en person, og det er litt skummelt. Hester vil ikke se en fyr som ser intens ut ved siden av et hopp, og ser ut som om han er klar til å kjempe mot deg, sier Vlock til nyhetsbyrået.

Flere av rytterne skal ha fått problemer ved hinderet og plukket opp minuspoeng, skriver AP. Om det utelukkende skyldes sumobryteren er vanskelig å si.

OL: Vi tar et skråblikk på OL og OL-relaterte øvelser. Video: Rødt Kort. Vis mer

- Forventer det

Medaljehåpene Scott Brash og Martin Fuchs mente at det kunne være kirsebærblomstene på den andre siden av hinderet som var problemet. Andre ryttere mente det kunne være de skarpe lysene i taket eller hvordan hinderet var posisjonert rett etter en skarp sving.

At hindrene i OL byr på litt annerledes utfordringer i OL er ikke noe nytt. I 2016 var det blant annet et hinder som på grunn av en uvanlig utforming skapte problemer for både rytterne og hestene.

Det har ikke Brash noe problem med.

- For å være ærlig, så forventer du det under OL. Du vet at det kommer til å bli fargerikt og dekorativt når du kommer hit, sier Brash og fortsetter:

- Det er fantastisk. Det er det som gjør det til et mesterskap. Hvis det bare var gamle hopp, ville det være akkurat som alle andre konkurranser, avslutter Brash.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer