FIRE MÅLPOENG: Caroline Graham Hansen (t.v.) hadde en strålende kamp for Wolfsburg i ettermiddag. Foto: Tormod Brenna / Dagbladet
FIRE MÅLPOENG: Caroline Graham Hansen (t.v.) hadde en strålende kamp for Wolfsburg i ettermiddag. Foto: Tormod Brenna / DagbladetVis mer

Garanterer at Caroline (20) blir VM-klar

I posisjon til å vinne alt.

• Wolfsburg-Herforder 10-0 (7-0):

WOLFSBURG (Dagbladet): De leder Bundeligaen med ett poeng på Bayern München, møter Paris St. Germain i semifinalen i Champions League og bare Arminia Bielefeld står i veien for en cupfinale.

Wolfsburgs kvinnelag er i posisjon til å vinne absolutt alt. Og midt oppe i det hele: Det 20 år gamle norske supertalentet Caroline Graham Hansen.

I dag scoret hun to ganger -  og serverte to til på gullfat - da det stakkars bunnlaget Herforder SV ble sendt hjem med 0-10.  Det gjorde hun i løpet av en omgang.

I den andre fikk hun hvile. Det var Herforders venstreback nok veldig glad for.

Champions Leauge gjevest Kneet er fortsatt ikke helt i orden, og det kommer viktigere kamper. Mange til og med.

- Ja, det blir mye avgjørende kamper framover nå, sier Caroline Graham Hansen til Dagbladet.

- Vi er i den posisjonen at vi kan vinne absolutt alt. Men vi risikerer også å ikke vinne noen verdens ting.

- Hvordan vil det være?

- Nei, da må en jo bare jobbe videre da. Men jeg tenker ikke så mye på akkurat det - sier 20-åringen, som allerede til helga tar i mot Paris St. Germain til første del av Champions League-semifinalen.

- Må jeg velge, er nok Champions League det gjeveste trofeet å vinne, sier hun.

- Men for all del, vi ønsker jo å ta alle tre titlene.  Det er bare å satse alt vi har. Og huske at vi ikke har noe å tape, en kan jo ikke tape noe en ikke ennå har vunnet, sier Graham Hansen til Dagbladet.

Bedre i kneet Hun ble hvilt i siste omgang i dag. Det var ikke lenger bruk for farten, fotballforståelsen og ikke minst dribleferdighetene hennes på høyrekanten lenger.

Trener Ralf Kellermann er en tatiker, og vet godt at han har langt mer bruk for Carolines egenskaper i ukene som kommer.

- Hun er i klar bedring og kunne fint hele kampen i dag. Men vi lot henne hvile. Vi vil være helt sikre på at vi ikke pusher henne for hardt, men gir henne sjansen til å lege jumpers knee-skaden så godt som mulig, sier Kellermann til Dagbladet.

- Kan den tøffe sesonginnspurten i Tyskland - med tre turneringer og to kamper hver uke - forverre skaden hennes slik at hun kan være hemmet i VM i juni?

- Jeg er hundre prosent sikker på at Caroline vil være spilleklar i VM. Selv om jumpers knee ikke er ideelt, skal vi gjøre alt vi kan for at hun skal være spilleklar de siste fire ukene av sesongen her. Da vil hun reise til Norge i en god tilstand. Den norske støtteapparatet vil fortsette arbeidet vi gjør her med å holde skaden henne i sjakk, slik at Caroline er hundre prosent klar til VM, sier Kellermann.

Graham Hansen sier selv:

- Jeg har god tro på det selv. Framgangen har vært markant etter at jeg begynte med en ny type behandling her nede. Før jul kviet jeg meg for enkelte bevegelser fordi det gjorde for vondt. Nå hemmer ikke de meg i det hele tatt. Smertene er betydelig redusert. Jeg kjenner riktignok litt av og til, jeg skal ikke nekte for det, men det er noe helt annet enn tidligere i vinter.

- Nå er jeg i stand til både å trene og spille kamper uten at det plager meg merkbart verken under kampen eller etterpå. Det er bare å være nøye med å fortsette med den behandlingen som passer for meg, så tror jeg dette skal gå veldig bra, sier Caroline Graham Hansen til Dagbladet.

• Wolfsburg-kvinnene topper tabellen fire poeng foran Nora Holstad Berges klubb Bayern München, som har en kamp mindre spilt.