HAR OPPFØRT SEG RIKTIG: Den finske langrennssjefen Magnar Dalen mener det ikke finnes doping blant landslagsløperne som deltar på samlinger. Her er han avbildet som svensk landslagssjef i 2001. Foto: Bjørn langsem/DAGBLADET.
HAR OPPFØRT SEG RIKTIG: Den finske langrennssjefen Magnar Dalen mener det ikke finnes doping blant landslagsløperne som deltar på samlinger. Her er han avbildet som svensk landslagssjef i 2001. Foto: Bjørn langsem/DAGBLADET.Vis mer

- Garanterer at landslaget har oppført seg riktig

Det sier finnenes norske langrennssjef Magnar Dalen.

LES OGSÅ: Finsk skiløper tatt for doping / Ble nummer åtte på femmila i Kollen-VM.

Den finske langrennssjefen Magnar Dalen mener det ikke finnes doping blant landslagsløperne som deltar på samlinger.

- Jeg kan garantere at landslaget har oppført seg riktig. Vi har tøffe kontroller på landslagssamlingene, sier norske Dalen.

Tidligere mandag meldte finske medier at Juha Lallukka, en løper som trener mest for seg selv, har levert en dopingtest som skal ha inneholdt veksthormoner. Mandag ettermiddag håpet Finlands landslagssjef fortsatt at 32-årige Lallukka skal bli frikjent for dopingmistankene.

- Jeg håper virkelig at B-prøven viser at dette ikke er sant, sier Dalen. Han er svært skuffet over at finske langrennsløpere igjen settes i forbindelse med doping.

- Jeg hadde ikke ventet at det skulle dukke opp en dopingsak.

POSITIV DOPINGPRØVE: Det ble tidligere i dag kjent at Juha Lallukkahar har alevert en dopingtest som skal ha inneholdt veksthormoner. Foto: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto / Scanpix
POSITIV DOPINGPRØVE: Det ble tidligere i dag kjent at Juha Lallukkahar har alevert en dopingtest som skal ha inneholdt veksthormoner. Foto: Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto / Scanpix Vis mer

Magnar Dalen håper Lallukka og hans støtteapparat legger alle kort på bordet dersom B-prøven også er positiv.

- Hvis en idrettsutøver blir tatt for doping opererer han aldri alene. Det må også være personer i bakgrunnen og disse må stå fram.

Finsk langrenn opplevde sin verste dopingskandale da seks løpere ble tatt for doping under VM på hjemmebane i Lahtis i 2001.

- Om vi vil at andre land og langrennsmiljøet skal tro på at vi gjør ting ordentlig, må også enkelttilfeller av doping granskes grundig og raskt, slår Magnar Dalen fast.

(NTB)