MOTIVERT: Thor Hushovd håper at han får betalt for jobbingen på dagens etappe, etter den voldsomme skuffelsen i går. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
MOTIVERT: Thor Hushovd håper at han får betalt for jobbingen på dagens etappe, etter den voldsomme skuffelsen i går. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Garanterer at spurten ikke avlyses i dag

Hushovd-sjefen før start.

|||• TOUR-STUDIO: 3. etappe direkte, 213 km fra Wanze til Arenberg

 WANZE (Dagbladet): Thor Hushovd var forbanna i går, fordi feltet etter flere uhell og velt trillet sammen over mål.

Dagbladet møtte sørlendingen før start i dag, og han mangler ikke inspirasjon foran den vanskelige etappen med totalt 13 km brostein.

- Jeg er bra motivert, laget gjorde en god jobb i går. Men vi fikk ikke betalt. Så håper jeg at jeg får betalt i dag. Det som skjedde i går er historie, heldigvis, sier Hushovd.

Det var voldsomt med reportere rundt nordmannen før dagens etappe, også fra utenlandsk presse. Det skyldes at 32-åringen var voldsomt kritisk til at Fabio Cancellara fikk stoppet konkurransen på 2. etappe.

- Jeg tror det blir en tøff fight og krig, sier Hushovd om de 213 km fra Wanze til Areneberg.

Og det gjelder igjen å holde seg på sykkelen.

- Alle vil være først inn på brusteinpartiene, men det er det ikke plass til. Det sier seg selv at det kommer til å bli uhell og velt i dag.

Hushovd er tippet som en av favorittene i dag, og han er ikke uenig selv.

- Hvis alt går etter planen skal jeg være foran, og da har jeg sjanse til å vinne spurten.

Det er sju brusteinspartier på strekningen, det siste er 10 km før mål.

- Det neste siste brusteinspartiet blir det tøffeste, og da kommer folk til å speede opp, sier Thor.

Han mistet sin seierssjanse i går, men Cervelo-sportsdirektør Jean-Paul van Poppel garanterer at det ikke blir noe reprise på det når teten nærmer seg mål i Frankrike litt etter kl. 17.

- Nei, absolutt ikke. Det kommer ikke til å skje fordi man i et brusteinsritt som Paris-Roubaix aksepteres det går store krasj. Og da kjemper hver rytter for sin plass i feltet

Poppel er kritisk til at arrangørene ikke ga beskjed om at innspurten ble avlyst.

- Men i det minste burde jeg fått beskjed om hva de gjorde, de kunne i det minste annonsert det på løpsradion. Det var en tapt mulighet, særlig fordi laget jobbet så hardt og vi var det eneste laget som jobbet for seieren i går, sier Poppel.