Garanterer spillerstreik i Serie A

- Vi er vitne til et farlig spill.

UT I STREIK? Zlatan Ibrahimovic og resten av Milan-gutta får kanskje en ekstra frihelg i desember, hvis streiketrusselen blir fulgt opp denne gangen. Foto: PAOLO BONA/REUTERS
UT I STREIK? Zlatan Ibrahimovic og resten av Milan-gutta får kanskje en ekstra frihelg i desember, hvis streiketrusselen blir fulgt opp denne gangen. Foto: PAOLO BONA/REUTERSVis mer

(Dagbladet): Tidligere denne sesongen varslet spillerforeningen (AIC) i Serie A at den var villig til å ta ut alle spillerne i streik. Fagforeninga var krystallklar på at streik var eneste utvei.

Konflikten ble ikke løst, men partene valgte likevel å sette seg ved forhandlingsbordet igjen - og streiken ble avblåst.

Nå er det igjen streikefare i Italia, og spillerforeningen har plukket ut den 16. serierunden.

- Vi går ut i streik 11. og 12. desember. Vi er veldig skuffet, for vi var åpne for å forhandle, men har ikke kommet til enighet, sier nestleder i spillerforeningen, Leonardo Grosso.

Vil beskytte spillerne Dette er bakgrunnen:

Klubblederne ønsker å begrense spillernes muligheter til å takke nei til en overgang. Denne saken ble igjen aktuell etter at Fabio Grosso nektet å dra fra Juventus, etter at AC Milan la inn et bud som Juve aksepterte.

Klubbene ønsker at når en spiller bare har ett år igjen av kontraktstida, må han godta en overgang til en konkurransedyktig klubb som kan garantere ham samme lønnsbetingelser. Hvis spilleren ikke godtar dette, må han komme til enighet med klubben om en annullering av kontrakten.

En streik vil være svært dramatisk og derfor har også det italienske fotballforbundet forsøkt å løse konflikten, uten hell.

Spillerforeningen ga ligaledelsen frist til i går, men denne er nå utløpt og de varsler at det vil bli streik - så gjenstår det å se om det blir gjort alvor av det denne gangen.

- Hvis AIC har besluttet å gå for en streik, da er det uungåelig, siden vår forrige trussel ble ignorert, sier Milan-spiller og tidligere AIC-talsmann Massimo Oddo ifølge Football Italia.

- Uten grunnlag Klimaet er hett, men isfronten smelter ikke.

- Vi er vitne til et farlig spill. Spillernes streik er en uansvarlig handling og uten grunnlag. Jeg er forbløffet over at spillerforeningen forlater forhandlingsbordet, sier president i ligaforeningen, Maurizio Beretta ifølge Press Association.

Spillerforeningen har truet med streik flere ganger, men det er lenge siden trusselen er satt ut i live.

Serie A har ikke blitt rammet av streik siden mars 1996, da spillerne protesterte mot flere punkter i forbindelse med Bosman-reglen.