Garanterer spillerstreik i Serie A

- Vi er vitne til et farlig spill.

UT I STREIK? Zlatan Ibrahimovic og resten av Milan-gutta får kanskje en ekstra frihelg i desember, hvis streiketrusselen blir fulgt opp denne gangen. Foto: PAOLO BONA/REUTERS
UT I STREIK? Zlatan Ibrahimovic og resten av Milan-gutta får kanskje en ekstra frihelg i desember, hvis streiketrusselen blir fulgt opp denne gangen. Foto: PAOLO BONA/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere denne sesongen varslet spillerforeningen (AIC) i Serie A at den var villig til å ta ut alle spillerne i streik. Fagforeninga var krystallklar på at streik var eneste utvei.

Konflikten ble ikke løst, men partene valgte likevel å sette seg ved forhandlingsbordet igjen - og streiken ble avblåst.

Nå er det igjen streikefare i Italia, og spillerforeningen har plukket ut den 16. serierunden.

- Vi går ut i streik 11. og 12. desember. Vi er veldig skuffet, for vi var åpne for å forhandle, men har ikke kommet til enighet, sier nestleder i spillerforeningen, Leonardo Grosso.

Vil beskytte spillerne Dette er bakgrunnen:

Klubblederne ønsker å begrense spillernes muligheter til å takke nei til en overgang. Denne saken ble igjen aktuell etter at Fabio Grosso nektet å dra fra Juventus, etter at AC Milan la inn et bud som Juve aksepterte.

Klubbene ønsker at når en spiller bare har ett år igjen av kontraktstida, må han godta en overgang til en konkurransedyktig klubb som kan garantere ham samme lønnsbetingelser. Hvis spilleren ikke godtar dette, må han komme til enighet med klubben om en annullering av kontrakten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer