Garantert 2 mill. i året

John Carew er lovet en helt unik lønnsavtale når han blir Rosenborg-spiller fredag. Etter det Dagbladet erfarer er 19-åringen garantert to millioner kroner i året i lønn og bonuser.

Dermed fyker den tidligere Vålerenga-spilleren rett inn blant lønnsvinnerne i Rosenborg - uten at han blir den som tjener mest.

Men Carews agent Per A. Flod har fått til en avtale som garanterer spilleren gode bonusordninger i Rosenborg - uten at lønna er prestasjonsavhengig.

På den måten skal det ha vært enklere for Carew og hans agent å akseptere RBK-kontrakten.

God minsteinntekt

Til Dagbladet sier Per A. Flod:

- Jeg vil ikke kommentere de tallene du nevner. Men jeg kan bekrefte at det framfor pressing på større lønn i Rosenborg, ble forhandlet om en del andre goder, som sikrer Carew en god minsteinntekt i Rosenborg.

I tillegg skal advokaten og spilleragenten ha fått gjennomslag for gode avtaler rundt forsikring, videresalg fra Rosenborg og boligavtale.

Fire og et halvt år

Partene ble enige om John Carews personlige kontrakt i går formiddag. Carew skrev under en avtale på fire og et halvt år - hvor han ut denne sesongen vil være på utlån.

Det er gjort av reint praktiske hensyn fordi John Carew har fått tre kampers utestengelse etter sitt røde kort mot Strømsgodset:

Siden Carew er under 24 år er det bare tre dagers karantene ved utlån av spiller til annen Tippeligaklubb - i stedet for 12 ved overgang.

NFFs reglement sier at en spiller skal sone i kamper hvor han er spilleberettiget.

Dermed kan Carew sone sin første kamp allerede mot Kongsvinger fredag - og være klar til kampen mot Vålerenga 15. august.

- Jeg gleder meg til å møte gutta igjen, sier Carew.

I går var han veldig lettet etter at overgangen gikk igjennom.

- Det var egentlig aldri noen tvil: Det måtte bli Rosenborg. Jeg har prioritert trygghet og sportslig utvikling, sier Carew.

Signerer i helgen

Hans endelige og formelle underskrift på den personlige kontrakten kommer i løpet av helga.

Da er tenåringen og hans familie invitert av Rosenborg til å overvære kampen mot Kongsvinger i morgen. Samtidig skal de tilbringe helga i Trondheim - og kikke etter hus.